Završite narudžbu

Proizvoda više nema na skladištu. U košaricu su dodani raspoloživi proizvodi.

Pranarom ulje ploda divlje ruže (Rosa rubiginosa) BIO - hladno tiješteno 50 mL

KOZMETIKA

Pranarom

Cijena:
{[{ money(variant.price) }]}
prije: {[{ money(variant.compare_at_price) }]}
Kupnjom ovog proizvoda osvajate {[{ points(variant.price,1) }]} zdravih bodova.

Rasprodano!

Novo! Poštarina je besplatna za narudžbe preko 250 kn.

Plati ovaj proizvod do 6 rata, već od {[{money(variant.price / 6)}]} mjesečno

Vrlo efikasno za tretiranje ožiljaka, opeklina, oštećene kože i upalnih bolesti kože, ulje ploda divlje ruže koristi se dermalno i oralno uz konzultaciju s aromaterapeutom.

Bio
Oblik
ulje
biljno (bazno) ulje, hladno tiješteno
Biljne vrste
Divlja ruža - šipak (Rosa canina)
Kada se koristi?
dermatitis, korekcija pigmentacije, psorijaza, seboreja, smanjenje vidljivih bora, strije, tretiranje opekotina, tretiranje ožiljaka
Posebna upozorenja
Za ovaj proizvod nema dodatnih upozorenja za potrošače.
Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25°C. Savjetujemo da proizvod čuvate na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži.
Rok trajanja
Ovaj proizvod se isporučuje minimalnog roka trajanja od 9 mjeseci iako su proizvodi najčešće značajno duljeg roka. Točan rok trajanja je istaknut na ambalaži. Ukoliko je rok trajanja proizvoda kraći, bit će naveden na ovom mjestu.
Mogućnost povrata
Povrat moguć u roku 14 dana bez navođenja razloga, uz 100% povrat novca.

Botanički naziv: Rosa rubiginosa, Rosa canina

Uzgoj: biološki

Hladnim prešanjem pažljivo osušenih plodova divlje ruže (najčešće Rosa canina i R. rubiginosa syn. R. eglanteria, no i R. moschata, R. villosa, R. rugosa i ostale srodne vrste), dobiva se ulje zlatno-crvenkaste do crvene boje zbog prisustva karotenoida iz ploda. Šipkovi plodići, ne usplođe, su dio ploda koji daje dragocjeno ulje.

Ulje ploda čileanske divlje ruže (znano i pod nazivom Rosa mosqueta) se dobiva iz vrsta R. rubiginosa i R. canina te rjeđe R. moschata. Redovito se navedene vrste pomiješaju (sve rastu divlje u južnim Andama) pa se iz miješanih plodova istiskuje ulje.

Ulje je iznimno bogato esencijalnim masnim kiselinama kao i karetonoidima. Sadržaj vitamina E penje se do 130mg/100g; dominira gama tokoferol, koji ima najsnažnije kemoprotektivno djelovanje od svih tokoferola, a količina alfa tokoferola je ekvivalentna količini alfa tokoferola u lješnjakovom i suncokretovom ulju. Delta i beta tokoferol su prisutni u nižim koncentracijama.

Prisustvo tretinoina (trans-retinoinska kiselina, «aktivni» vitamin A) u uljima divljih ruža je upitno. Dok su neki znanstvenici isti pronašli u malim koncentracijama, drugi poriču da ulje sadrži taj oblik vitamina A. No bez obzira na spor oko postojanja tretinoina u ulju divlje ruže ono se pokazalo vrlo efikasno za tretiranje ožiljaka, opeklina, oštećene kože i upalnih bolesti kože (psorijaza, seboreični i atopijski dermatitis).

U kozmetici to je ulje prvog odabira za tretiranje bora, strija, hiperpigmentacija, a zajedno s noćurkom (ili boražinom) neizostavni je dio krema i uljnih mješavina za njegu suhe i zrele kože. Koristi se i oralno kod upalnih kožnih bolesti, ateroskleroze (snižava razinu kolesterola u krvi) te kod gastritisa i čira na želucu i dvanaesniku. S obzirom da je ulje nestabilno treba ga čuvati na hladnom i tamnom mjestu te paziti na rok trajanja!

Iz sjemenki raznih vrsta šipka dobiva se ulje ploda divlje ruže, bogato esencijalnim masnim kiselinama te spojevima karotenoidima, prirodnim i neškodljivim prekursorima vitamina A. Među aromaterapeutima jedno je od najcjenjenijih ulja koje liječi razne upalne bolesti kože, pomaže kod zacjeljivanja postoperativnih ožljaka ili ožiljaka nastalih drugim oštećenjima.

Pomaže kod ožiljaka nastalih od akni, no izvana se ne koristi za liječenje akni.

 

Ulje šipka nam dolazi iz dva izvora. Najcjenjenije je ulje južnoameričkog šipka slabije intenzivne narančaste boje, dok je europsko intenzivnije crvene boje i bogatije je karotenoidima.

Prva grupa ulja može se nanositi čista na kožu, dok se europska zbog intenzivne boje obično miješa s drugim biljnim uljima.

Uzeta oralnim putem (uvijek se posavjetujte s fitoaromaterapeutom!) koristi se za "ljepotu kože", bilo kod suhe bilo kod problematične kože.

Koristi se obično u dozi od jedne čajne žličice dnevno.

Način dobivanja: hladno prešano, nerafinirano

Rasprodano!