Završite narudžbu

Proizvoda više nema na skladištu. U košaricu su dodani raspoloživi proizvodi.

Pranarom ulje makadamije (Macadamia integrifolia) BIO - hladno tiješteno 50 mL

KOZMETIKA

Pranarom

Cijena:
{[{ money(variant.price) }]}
prije: {[{ money(variant.compare_at_price) }]}
Kupnjom ovog proizvoda osvajate {[{ points(variant.price,1) }]} zdravih bodova.

Rasprodano!

Proizvod šaljemo u roku 2 do 4 radna dana od dana narudžbe.

Plati ovaj proizvod do 6 rata, već od {[{money(variant.price / 6)}]} mjesečno

Kao izrazito brzoupijajuće ulje, makadamija se koristi samostalno za njegu kose ili kao izvrstan nosač biljnih ulja u aromaterapiji.

Bio
Oblik
ulje
biljno (bazno) ulje, hladno tiješteno
Biljne vrste
Makadamija (Macadamia integrifolia)
Namjena
kosa
Prikladno za korisnike
djeca i mladi, odrasle osobe, zrela dob
Posebna upozorenja
Za ovaj proizvod nema dodatnih upozorenja za potrošače.
Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25°C. Savjetujemo da proizvod čuvate na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži.
Rok trajanja
Ovaj proizvod se isporučuje minimalnog roka trajanja od 9 mjeseci iako su proizvodi najčešće značajno duljeg roka. Točan rok trajanja je istaknut na ambalaži. Ukoliko je rok trajanja proizvoda kraći, bit će naveden na ovom mjestu.
Mogućnost povrata
Povrat moguć u roku 14 dana bez navođenja razloga, uz 100% povrat novca.

Botanički naziv: Macadamia integrifolia

Uzgoj: biološki

ULJE MAKADAMIJE izrazito brzo penetrira u kožu, zlatne je boje, prepoznatljivog orašastog mirisa i fine teksture. Oraščić makadamije popularna je slastica, kod nas još relativno nepoznata. Iz njega se dobiva slabo viskozno ulje ugodnog orašastog mirisa. Ulje makadamije koristi se u kulinarstvu za razne slastice, dajući egzotičnu i ugodnu aromu.

Bogato je palmitoleinskm kiselinom (do 25%), koja se nalazi u sebumu mlade kože, stoga je izrazito pogodno za tretiranje suhe i zrele kože. Također ga koristimo za tretiranje kože oštećene suncem, kao i za njegu dječje kože.

Uzeto oralnim putem pomaže u sniženju povišenog kolesterola.

Iznimno se brzo upija u kožu pa je dobar nosač za eterična ulja. Bogato je palmitoleinskom kiselinom, masnom kiselinom koja koristi zreloj i devitaliziranoj koži.

Zbog svojstva upijanja, koristi se u uljnim smjesama za mladenačku kožu.

Makadamija se iznimno brzo upija, te se ponekad naziva i «nestajućim uljem», stoga se u masažama treba koristiti u kombinaciji s drugim uljima (badem, suncokret). Otporno je na oksidaciju te ga koža lako upija. Uspješno njeguje zrelu kožu zbog sadržaja palmitoleinske kiseline.

U kozmetici je poželjan u preparatima za UV-zaštitu i u preparatima za zaštitu osjetljive kože područja oko očiju.

Bogato je vitaminima A i E. Zbog brzog upijanja se, poput biljnog ulja lješnjaka, koristi kao izvrstan nosač biljnih ulja u aromaterapiji.

Koristi se kao bazno ulje i ulje za masaže.

Način dobivanja: hladno prešano, nerafinirano.

Sadrži 15‐30% palmitoleinske kiseline i 55‐65% oleinske kiseline.

Rasprodano!