Završite narudžbu

Proizvoda više nema na skladištu. U košaricu su dodani raspoloživi proizvodi.

Pranarom peru balsam (Myroxylon balsamum var. pereiras) eterično ulje 10 mL

KOZMETIKA

Pranarom

Cijena:
{[{ money(variant.price) }]}
prije: {[{ money(variant.compare_at_price) }]}
Kupnjom ovog proizvoda osvajate {[{ points(variant.price,1) }]} zdravih bodova.

Rasprodano!

Proizvod šaljemo u roku 2 do 4 radna dana od dana narudžbe.

Plati ovaj proizvod do 6 rata, već od {[{money(variant.price / 6)}]} mjesečno

Dodaje se sredstvima za njegu tijela (u količinama 10-20%) jer regenerira kožni epitel pa je koristan kod lakših ozljeda, eritrema, opeklina, crvenila i infekcija kože. Ugodnog mirisa vanilije.

Biljne vrste
Peruanski balzam (Myroxylon pereirae)
Kada se koristi?
hemeroidi, infekcije, regeneracija kože, tretiranje opekotina, zacjeljivanje rana
Posebna upozorenja
Za ovaj proizvod nema dodatnih upozorenja za potrošače.
Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25°C. Savjetujemo da proizvod čuvate na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži.
Rok trajanja
Ovaj proizvod se isporučuje minimalnog roka trajanja od 9 mjeseci iako su proizvodi najčešće značajno duljeg roka. Točan rok trajanja je istaknut na ambalaži. Ukoliko je rok trajanja proizvoda kraći, bit će naveden na ovom mjestu.
Mogućnost povrata
Povrat moguć u roku 14 dana bez navođenja razloga, uz 100% povrat novca.

Botanički naziv: Myroxylon balsamum var. pereiras

Peru balzam (Myroxylon balsamum (L.) Harms var. pereirae (Royle) Harms (=M. pereirae (Royle) Klotzsch, =M. peruiferum L.), Fabaceae), nastaje iz samoniklih stabala u Srednjoj Americi, uglavnom na Karibima. Stabla se duboko zarezuju i udaraju da bi se uklonio dio kore, a zatim se pale. Drvo tada ispušta obrambenu smolu koja se stavlja u vruću vodu i skuplja kao netopljiva tamna frakcija konzistencije sirupa i vrlo aromatičnog mirisa. Vrlo lako se topi u etanolu, ali ne u biljnim uljima. Peru balzam sadrži slobodnu benzojevu i cimetnu kiselinu, te estere benzil benzoat, benzil cinamat i cinamil cinamata.

Peru balzam se koristi kod lakših ozljeda kože i za regeneraciju kožnog tkiva kod eritema, opeklina, crvenila kože, infekcija kože i hemoroida. Djeluje antibakterijski. Vrlo je dobar dodatak losionima, sredstvima za njegu tijela i kremama u količinama od 10-20%.

Djelovanje: koristi se za regeneraciju kožnog epitela kod lakših ozljeda (ogrebotine, manje rane, eritemi, opekotine, infekcije); ima antibakterijsko djelovanje. Ugodnog mirisa na vaniliju.

Način primjene: dermalno, u terapeutskim i kozmetičkim pripravcima.

 

Način dobivanja: otapanjem obrambene smole koju drvo ispušta nakon zarezivanja kore

Sastav: benzojeva i cimetna kiselina, esteri benzil benzoat, benzil cinamat i cinamil cinamat

Nije za oralnu uporabu.

Ne preporuča se nanošenje čistog peru balzama. Peru balzam je iritativan za probavni sustav ako se koristi oralno.

Kozmetika

Rasprodano!