Završite narudžbu

Proizvoda više nema na skladištu. U košaricu su dodani raspoloživi proizvodi.

Pranarom palmarosa (Cymbopogon martinii) eterično ulje

KOZMETIKA

Pranarom

Cijena:
{[{ money(variant.price) }]}
prije: {[{ money(variant.compare_at_price) }]}
Kupnjom ovog proizvoda osvajate {[{ points(variant.price,1) }]} zdravih bodova.

Rasprodano!

Novo! Poštarina je besplatna za narudžbe preko 250 kn.

Plati ovaj proizvod do 6 rata, već od {[{money(variant.price / 6)}]} mjesečno

Palmarosa je vrlo učinkovita kod raznih infekcija, gljivičnih bolesti i ekcema, a uz to je vrlo ugodnog mirisa. 

Cijena proizvoda od 47.90 HRK za 10 mL do 257.90 HRK za 100 mL. Odaberite pravo pakiranje.

Biljne vrste
Palmarosa (Cymbopogon martinii)
Kada se koristi?
antivirusno djelovanje, bolesti dišnog sustava, ekcemi, gljivice, imunostimulativno djelovanje, infekcije, regeneracija kože, strije, tretiranje ožiljaka
Posebna upozorenja
Za ovaj proizvod nema dodatnih upozorenja za potrošače.
Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25°C. Savjetujemo da proizvod čuvate na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži.
Rok trajanja
Ovaj proizvod se isporučuje minimalnog roka trajanja od 9 mjeseci iako su proizvodi najčešće značajno duljeg roka. Točan rok trajanja je istaknut na ambalaži. Ukoliko je rok trajanja proizvoda kraći, bit će naveden na ovom mjestu.
Mogućnost povrata
Povrat moguć u roku 14 dana bez navođenja razloga, uz 100% povrat novca.

Botanički naziv: Cymbopogon martinii

Zemlja porijekla: Indija

Palmarosa (Palmarosa Cymbopogon martinii (Roxb.) J.F. Watson var. motia auct. p.p., Poaceae) je samonikla trava u Indiji, a ulje dobiveno iz nje se ponekad naziva i “indijski geranij”. Palmarosa se koristi zajedno s Bourbon geranijem za patvorenje esencijalnog ulja ruže. Osim u Indiji, proizvodi se na Sejšelima i na Sumatri, a najveći dio svjetske proizvodnje završi u kozmetičkoj i parfemskoj industriji.

Destilacijom nadzemnog dijela ove biljke izdašno se dobiva esencijalno ulje vrlo blagog mirisa, bogato monoterpenskim alkoholima od kojih geraniol čini i do 80%. Prisutni su i esteri kao što je geranil formijat i geranil acetat.

Ulje palmarose izrazitog je antibakterijskog i antivirusnog učinka, a najjača aktivnost je protiv raznih vrsta patogenih gljivica. Koristi se kod gljivičnih infekcija, cistitisa i infekcija urogenitalnog trakta, virusnih dišnih infekcija. U kozmetici je ulje za redovnu njegu kože i kod tretiranja akni.

Ova trava, indijskog podrijetla ima duge, uske listove i ravan cvat. Vrlo ugodnog mirisa, ovo eterično ulje je idealno za sve gljivične bolesti i ekceme na koži. Definitivno je jedno od 10 vodećih eteričnih ulja.

Glavna svojstva: Vodeći antibakterijski spektar* fungicid* antiviralni i imunostimulans* ožiljci* uterotonik i tonik za živce

Djelovanje: snažno djeluje protiv raznih vrsta gljivica; pokazuje antibakterijsko i antivirusno djelovanje.

Tradicionalne indikacije:

rinofaringitis, sinusitis, otitis +++
cistitis, uretritis, vaginitis, cervicitis +++
akne, ekcemi, rane, gnojne rane +++
kožne, digestivne i ginekološke gljivične infekcije +++
stres, iritabilnost +++
lakši porod ++++

Indikacije: infekcije urogenitalnog trakta, gljivične infekcije kože; izvrsno kozmetičko ulje: kožu vlaži, potiče regeneraciju stanica, regulira proizvodnju sebuma, stoga je korisno za sva stanja i tipove kože. Njime tretiramo akne, ekceme, infekcije, ožiljke, strije, bore, upale, osipe.

Ulje je sigurno i neškodljivo za kožu.

 

+ : savjetuje se

++ & +++ : preporuča se

++++ & +++++ : visoko preporučljivo

Dio biljke: nadzemni dio biljke

Dio za destilaciju: zeleni dio biljke

Aktivne tvari: geraniol, linalol, nerol, geranil-acetat, farnezol, gama-terpinen, beta-kariofilen

Aromatske tvari: geraniol, geranil acetat

 

 

Ne preporuča se trudnicama.

Kozmetika

Rasprodano!