Završite narudžbu

Proizvoda više nema na skladištu. U košaricu su dodani raspoloživi proizvodi.

Pranarom pačuli (Pogostemon cablin) eterično ulje

KOZMETIKA

Pranarom

Cijena:
{[{ money(variant.price) }]}
prije: {[{ money(variant.compare_at_price) }]}
Kupnjom ovog proizvoda osvajate {[{ points(variant.price,1) }]} zdravih bodova.

Rasprodano!

Proizvod šaljemo u roku 2 do 4 radna dana od dana narudžbe.

Plati ovaj proizvod do 6 rata, već od {[{money(variant.price / 6)}]} mjesečno

Isprobajte ovaj poznati venotonik jer posjeduje izvrsna terapijska svojstva za limfatičnu i vensku cirkulaciju pa se primjenjuje kod proširenih vena i hemoroida, a dobro djeluje i kod akni, seboreje i sličnih upalnih bolesti.

Cijena proizvoda od 69.90 HRK za 5 mL do 74.25 HRK za 10 mL. Odaberite pravo pakiranje.

Biljne vrste
Pačuli (Pogostemon cablin)
Kada se koristi?
adstringentni učinak, anticelulitni učinak, dermatitis, diuretik, ekcemi, gljivice, hemeroidi, problemi s prostatom, protiv prhuti, protuupalno djelovanje, proširene vene, regeneracija kože, seboreja, tretiranje opekotina, tretiranje ožiljaka, umorne i teške noge
Posebna upozorenja
Za ovaj proizvod nema dodatnih upozorenja za potrošače.
Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25°C. Savjetujemo da proizvod čuvate na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži.
Rok trajanja
Ovaj proizvod se isporučuje minimalnog roka trajanja od 9 mjeseci iako su proizvodi najčešće značajno duljeg roka. Točan rok trajanja je istaknut na ambalaži. Ukoliko je rok trajanja proizvoda kraći, bit će naveden na ovom mjestu.
Mogućnost povrata
Povrat moguć u roku 14 dana bez navođenja razloga, uz 100% povrat novca.

Botanički naziv: Pogostemon cablin

Zemlja porijekla: Indija

Pačuli, porijeklom iz Indonezije, mnogo je poznatiji i rašireniji u parfumeriji nego u aromaterapiji, ali bez obzira na to posjeduje mnoga izvrsna terapijska svojstva za limfatičnu i venoznu cirkulaciju.

Pačuli (Pogostemon cablin Benth., Lamiaceae), medicinska biljka Indije, Kine, Indonezije i Japana, intenzivno se koristi u parfumeriji (parfemi s punim imenom “Pačuli”) i kozmetičkoj industriji. Ulje je postalo jedno od mirisnih simbola “djece cvijeća” i hipi pokreta, zajedno sa sandalovinom i jasminom. Ima (pomalo neopravdanu) reputaciju afrodizijaka.

Destilacijom nadzemnog dijela biljke dobiva se tamno i viskozno ulje koje sadrži do 50% seskviterpena (bulnezen, sejšelene) i seskviterpenski alkohol pačulol (do 50%). Sadrži tragove epoksiseskviterpena, ketona i alkaloida.

Naširoko korišteno u kozmetičkoj i parfemskoj industriji, ima limitirane farmakološke efekte. Djeluje kao dobar venotonik i potiče regeneraciju kože. Dobro djeluje kod akni, seboreje i sličnih upalnih bolesti. Primjenjuje se kod hemoroida, proširenih vena i flebitisa.

Glavna svojstva: Oslobađa vensku, limfatičnu i prostatnu začepljenost* antiinflamatorno* protiv ožiljaka* stomahik

Djelovanje: djeluje diuretično, flebotonično i adstrigentno; potiče regeneraciju kože.

Tradicionalne indikacije:

teške noge, proširene vene, navala krvi u zdjelici +++
hemeroidi +++
adenom prostate i prostatitis +++
limfatična drenaža +++
upalne dermatoze ++

Indikacije: koristi se u mješavinama za tretiranje celulita, proširenih vena, hemeroida; za tretiranje ispucale, naborane, suhe, upaljene, kao i masne kože s proširenim porama. Pomaže kod akni, ožiljaka, opekotina, peruti, seboreičnog dermatitisa, ekcema, impetiga, gljivičnih infekcija.

Sigurno za upotrebu.

 

+ : savjetuje se

++ & +++ : preporuča se

++++ & +++++ : visoko preporučljivo

Dio biljke: nadzemni dio biljke

Dio koji se destilira: cvatuća biljka

Aktivne tvari: alfa-gvajen, alfa-bulnezen, pačulen, sejšelen, beta-kariofilen, pačulol

Aromatske tvari: pačulol, pačulen, α-bulnesen

Ne preporuča se u prva 3 mjeseca trudnoće.

Kozmetika

Rasprodano!