Završite narudžbu

Proizvoda više nema na skladištu. U košaricu su dodani raspoloživi proizvodi.

Pranarom lavanda širokolisna (Lavandula spica) eterično ulje 10 mL

KOZMETIKA

Pranarom

Cijena:
{[{ money(variant.price) }]}
prije: {[{ money(variant.compare_at_price) }]}
Kupnjom ovog proizvoda osvajate {[{ points(variant.price,1) }]} zdravih bodova.

Rasprodano!

Od 1.1.2018 u 19:30h do ponedjeljka u 8.1.2018 do 23:59 sati, svi proizvodi su sniženi 10% za vrijeme našeg kolektivnog godišnjeg odmora. Proizvode naručene u tom razdoblju šaljemo od srijede 10.1.2018 nadalje.

Plati ovaj proizvod do 6 rata, već od {[{money(variant.price / 6)}]} mjesečno

Prva pomoć kod opeklina i uboda. Znatno jačeg antibakterijskog i antivirusnog djelovanja u odnosu na pravu lavandu stoga se koristi kod virusnih dišnih infekcija, virusne upale crijeva te gljivičnih kožnih infekcija (npr. atletsko stopalo).

Biljne vrste
Širokolisna lavanda (Lavandula latifolia)
Kada se koristi?
antidepresivno, antivirusno djelovanje, bolesti dišnog sustava, ekspektorans, gljivice, imunostimulativno djelovanje, psorijaza, regeneracija kože, strije, tretiranje opekotina, tretiranje ožiljaka, umirivanje kože
Posebna upozorenja
Za ovaj proizvod nema dodatnih upozorenja za potrošače.
Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25°C. Savjetujemo da proizvod čuvate na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži.
Rok trajanja
Ovaj proizvod se isporučuje minimalnog roka trajanja od 9 mjeseci iako su proizvodi najčešće značajno duljeg roka. Točan rok trajanja je istaknut na ambalaži. Ukoliko je rok trajanja proizvoda kraći, bit će naveden na ovom mjestu.
Mogućnost povrata
Povrat moguć u roku 14 dana bez navođenja razloga, uz 100% povrat novca.

Botanički naziv: Lavandula spica

Porijeklo: Francuska

Ova zrakasta biljka voli šikare južne Europe i vapnena tla, osjetljiva je na hladnoću i ima svjetlo ljubičaste cvjetove na slobodnom klasu na vrhu duge stabljike.

Cvatnja i žetva obavljaju se kasnije nego sa pravom lavandom. Lavanda spika daje eterično ulje koje je dobro za prvu pomoć, može «čudesno» umiriti i izliječiti ozbiljne opekline i ubod ose gotovo trenutno. Potreba za ovim EU u ovakvim okolnostima dokazuje da je aromaterapija zaista oblik medicine sam po sebi.

 

Eterično ulje širokolisne lavande (Lavandula spica, L. latifolia) ima blago bockavi miris, osvježavajuću notu i u usporedbi s eteričnim uljem prave lavande ima manje sladak miris. U kozmetici, upravo je ovo eterično ulje najblagotvornijeg djelovanja na kožu. Izvrsno regenerira kožu, masnu, suhu i oštećenu. Premda se mnoge vrste lavandi koriste kod blažih opekotina, širokolisna lavanda je najdjelotvornija.

Vodenom destilacijom cvjetova dobiva se ulje znatno drugačijeg sastava od prave lavande. Sadrži do 10% monoterpena, do 50% monoterpenskog alkohola linalola, do 35% oksida 1,8-cineola, te vrlo male količine estera (do 5% linalil acetata). Sadrži do 20% ketona kamfora.

Zbog povećanog udjela oksida i monoterpenskih alkohola, ovo esencijalno ulje daleko je jačeg antibakterijskog i antivirusnog djelovanja u odnosu na pravu lavandu. Djelotvorna je kod virusnih dišnih infekcija, virusne upale crijeva te gljivičnih kožnih infekcija (atletsko stopalo).

Glavna svojstva: Srednje antibakterijsko* anti-toksično* antivirusno i imunostimulativno* izvrstan fungicid* antikataralno djelovanje, ekspektorans* analgetik

Djelovanje: jak ekspektorans, jače antibakterijsko, antivirusno, protugljivično djelovanje od prave lavande; regenerira kožu.

 

Tradicionalne indikacije:

ozbiljne opekline, atonične rane, čirevi, bolni udarci, psorijaza ++++
kožne(gljivice na nogama) i ginekološke( candida albicans) gljivične infekcije ++++
ubod ose, škorpiona, meduze ++++
bronhitis, laringitis, sinusitis, otitis, rinitis +++
reumatizam zglobova, zgrčenost +++
depresija, neurotska astenija +++

Indikacije: virusne dišne infekcije, virusni enterokolitis, gljivične infekcije stopala, koristi se kao prva pomoć kod opekotina i u pripravcima za njegu kože nakon sunčanja; njega kože: izvrsno ulje za njegu masne kože, regulira proizvodnju sebuma. Pomaže u tretmanima ožiljaka i strija.

 

+ : savjetuje se

++ & +++ : preporuča se

++++ & +++++ : visoko preporučljivo

Način dobivanja: destilacija vodenom parom biljke u cvatu

Dio za destilaciju: cvjetni vrhovi

Sastav: oksid 1,8-cineol, monoterpenski alkohol linalol, monoterpen pinen, ester linalil-acetat, keton kamfor

Aromatične tvari:1,8-cineol, linalol, kamfor

Zbog većeg sadržaja kamfora potreban je oprez kod oralne terapije.

Ne koristiti u trudnoći.

Kozmetika

Rasprodano!