Završite narudžbu

Proizvoda više nema na skladištu. U košaricu su dodani raspoloživi proizvodi.

Pranarom korijandar (Coriandrum sativum) eterično ulje 10 mL

KOZMETIKA

Pranarom

Cijena:
{[{ money(variant.price) }]}
prije: {[{ money(variant.compare_at_price) }]}
Kupnjom ovog proizvoda osvajate {[{ points(variant.price,1) }]} zdravih bodova.

Rasprodano!

Novo! Poštarina je besplatna za narudžbe preko 250 kn.

Plati ovaj proizvod do 6 rata, već od {[{money(variant.price / 6)}]} mjesečno

Djeluje kao tonik za cijeli organizam, a posebno je indiciran kod nadutosti, otežane probave i bakterijskih infekcija probavnog sustava te kod umora i depresije.

Biljne vrste
Korijandar (Coriandrum sativum)
Kada se koristi?
antidepresivno, antivirusno djelovanje, gljivice, infekcije, probavne tegobe
Posebna upozorenja
Za ovaj proizvod nema dodatnih upozorenja za potrošače.
Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25°C. Savjetujemo da proizvod čuvate na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži.
Rok trajanja
Ovaj proizvod se isporučuje minimalnog roka trajanja od 9 mjeseci iako su proizvodi najčešće značajno duljeg roka. Točan rok trajanja je istaknut na ambalaži. Ukoliko je rok trajanja proizvoda kraći, bit će naveden na ovom mjestu.
Mogućnost povrata
Povrat moguć u roku 14 dana bez navođenja razloga, uz 100% povrat novca.

Botanički naziv: Coriandrum sativum

Porijeklo: Rusija

Korijandar daje eterično ulje sa karakterističnim mirisom, koji se naširoko koristi u poljoprivredno-prehrambenoj industriji.

Korijandar (Coriandrum sativum L., Apiaceae) je biljka čije se sjemenke i listovi od davnina koriste kao začini. Sjemenke su se koristile u tradicionalnoj medicini kod proljeva, bolova u probavnom sustavu, nadutosti, a takva upotreba je ostala gotovo nepromijenjena do danas.

Ulje sjemenki djeluje kao izvrstan stomahik, kao tonik za cijeli organizam, djeluje i antibakterijski. Indicirano je kod nadutosti, otežane probave i bakterijskih infekcija probavnog sustava.

Ulje listova nije toliko terapeutski značajno. Zbog sadržaja aldehida može biti od pomoći kod gastritisa, stresa i nesanica.

Destilacijom vodenom parom sjemenki i listova. Ulje sjemenki sadrži 65-80% linalola, do 20% monoterpena, male količine ketona kamfora, estera geranil acetata i kumarina. Ulje listova je bogato neterpenskim aldehidima (sadrži ih 85-95%), uglavnom 7-dodecenala, dodecenal, oktanal. Na tržištu dominira ulje dobiveno iz sjemenki.

Glavna svojstva: Antibakterijska* antiviralna* antifungalna* umirujuće, sedativno* omamljuje kod visokih doza

Djelovanje: stomahik, tonik za cijeli organizam, antibakterijsko djelovanje.

Tradicionalne indikacije:

različiti probavni problemi: nadimanje, plinovi, slabo varenje ++++
reumatizam i bolni zglobovi +++
bakterijske i virusne infekcije respiratornog i digestivnog trakta +++
iritacije, ekscitacije, problemi spavanja +++

Indikacije: otežana probava, nadutost, infekcije probavnog sustava, umor, depresija.

Ulje sjemenki je sigurno za upotrebu. Ulje listova zbog sadržaja aldehida nadražuje kožu, pa ne treba prelaziti koncentraciju od 2% za dermalnu upotrebu.

 

+ : savjetuje se

++ & +++ : preporuča se

++++ &+++++ : jako preporučljivo

Način dobivanja: destilacija vodenom parom sjemenki

Dio koji se destilira: zeleni dio biljke

Sastav: monoterpenski alkohol linalol, monoterpeni, ester geranil-acetat, kumarini, ketoni i kamfor

Mirisne tvari: linalol

Ne preporuča se u prva 3 mjeseca trudnoće.

Kozmetika

Rasprodano!