Završite narudžbu

Proizvoda više nema na skladištu. U košaricu su dodani raspoloživi proizvodi.

Pranarom kopar (Anethum graveolens) eterično ulje 10 mL

KOZMETIKA

Pranarom

Cijena:
{[{ money(variant.price) }]}
prije: {[{ money(variant.compare_at_price) }]}
Kupnjom ovog proizvoda osvajate {[{ points(variant.price,1) }]} zdravih bodova.

Rasprodano!

Novo! Poštarina je besplatna za narudžbe preko 250 kn.

Plati ovaj proizvod do 6 rata, već od {[{money(variant.price / 6)}]} mjesečno

Kopar je kolagog - potiče izlučivanje žuči stoga se koristi kod otežane probave i problema sa žuči, a uz to djeluje na iskašljavanje sluzi pa se primjenjuje kod bronhitisa i kroničnog kašlja uzrokovanog pušenjem.

Biljne vrste
Kopar (Anethum graveolens)
Kada se koristi?
bolesti dišnog sustava, poticanje lučenja žuči, za inhalaciju
Posebna upozorenja
Za ovaj proizvod nema dodatnih upozorenja za potrošače.
Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25°C. Savjetujemo da proizvod čuvate na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži.
Rok trajanja
Ovaj proizvod se isporučuje minimalnog roka trajanja od 9 mjeseci iako su proizvodi najčešće značajno duljeg roka. Točan rok trajanja je istaknut na ambalaži. Ukoliko je rok trajanja proizvoda kraći, bit će naveden na ovom mjestu.
Mogućnost povrata
Povrat moguć u roku 14 dana bez navođenja razloga, uz 100% povrat novca.

Botanički naziv: Anethum graveolens

Djelovanje: mukolitik (olakšava iskašljavanje sluzi), koleretik; bronhitis akutni i kronični, otežana probava i smanjeno izlučivanje žuči

Kopar (Anethum graveolens L., Apiaceae) je začinska biljka čija je tradicionalna primjena vezana za probavni sustav. Esencijalno ulje primjenjuje se u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji, a stari galenski pripravci ga koriste kao stomahik.

Esencijalno ulje posjeduje mukolitično, koleretično i kolagogeno djelovanje pa se primjenjuje kod bronhitisa i "pušačkog kašlja", otežane probave i nedostatne produkcije žuči.

Destilacijom plodova vodenom parom, nastalo ulje sadrži 25-45% ketona karvona te monoterpene limonen (do 40%), a α-felandren je prisutan u ulju dobivenom iz cijele biljke (20-50%). Svoj miris duguje posebnom eteru koji se zove dill eter (epoksi-p-ment-1-en).

 

Inhalacijski, oralno (uz prethodni savjet sa fitoaromaterapeutom).

Način dobivanja: destilacija vodenom parom plodova

Sastav: ketoni (karvon), monoterpeni (limonen), alfa-felandren, dill eter

Ulje je vrlo jakog djelovanja stoga se koristi u malim dozama.

Ne smije se koristiti kod trudnica i male djece.

Posebno paziti da ne dođe do opasne zabune s esencijalnim uljem INDIJSKOG KOPRA, Anethum sowa Roxb., Apiaceae. Ono sadrži preko 50% dill apiola koji je neurotoksičan i nefrotoksičan!

Kozmetika

Rasprodano!