Završite narudžbu

Proizvoda više nema na skladištu. U košaricu su dodani raspoloživi proizvodi.

Pranarom ulje pšeničnih klica (Triticum vulgare) - hladno tiješteno 50 mL

KOZMETIKA

Pranarom

Cijena:
{[{ money(variant.price) }]}
prije: {[{ money(variant.compare_at_price) }]}
Kupnjom ovog proizvoda osvajate {[{ points(variant.price,1) }]} zdravih bodova.

Rasprodano!

Proizvod šaljemo u roku 2 do 4 radna dana od dana narudžbe.

Plati ovaj proizvod do 6 rata, već od {[{money(variant.price / 6)}]} mjesečno

Ovo bogato i regenerirajuće ulje koristite u mješavinama za njegu suhe, stanjene i zrele kože, prevenciju strija i u tretmanima za kosu.

Oblik
ulje
biljno (bazno) ulje, hladno tiješteno
Biljne vrste
Pšenica (Triticum sp.)
Namjena
kosa
Kada se koristi?
regeneracija kože, smanjenje vidljivih bora, strije, tretiranje ožiljaka
Prikladno za korisnike
odrasle osobe, zrela dob
Posebna upozorenja
Za ovaj proizvod nema dodatnih upozorenja za potrošače.
Način čuvanja
Čuvati na temperaturi do 25°C. Savjetujemo da proizvod čuvate na suhom i tamnom mjestu u originalnoj ambalaži.
Rok trajanja
Ovaj proizvod se isporučuje minimalnog roka trajanja od 9 mjeseci iako su proizvodi najčešće značajno duljeg roka. Točan rok trajanja je istaknut na ambalaži. Ukoliko je rok trajanja proizvoda kraći, bit će naveden na ovom mjestu.
Mogućnost povrata
Povrat moguć u roku 14 dana bez navođenja razloga, uz 100% povrat novca.

Botanički naziv: Triticum vulgare

Ulje PŠENIČNIH KLICA sadrži pretežito linolnu kiselinu i do 7% omega 3 masnih kiselina. Ima visok udio E vitamina, stoga ga koristimo u tretmanima protiv bora, strija, u njezi suhe, atrofirane, oštećene i ispucale kože, te za tretiranje ožiljaka. Nezaobilazno je u njezi suncem oštećene kože.

Ulje pšeničnih klica jedno je od najpoznatijih izvora vitamina E, kako u prehrani tako i u kozmetici. Sadrži najmanje 2,8 mg vitamina E po gramu ulja. Bogato je i polinezasićenim masnim kiselinama: 4‐10% α‐ linolenske kiseline, 52‐59% linolne kiseline. Usprkos visokom sadržaju polinezasićenih kiselina, ulje se teško kvari upravo zbog sadržaja vitamina E.

 

Koristi se za njegu suhe, stanjene i zrele kože, za regeneraciju kože nakon trauma i bolesti, ulje za prevenciju strija, pakunge za kosu.

No koristi se i kao dodatak prehrani ‐ jedna do dvije žličice ovog ulja više nego zadovoljava potrebe ljudskog organizma za vitaminom E. Vitamin E u kapsulama, ako je prirodni, ionako se i dobiva pročišćavanjem iz ulja klica žitarica.

Prati ga fama da izaziva rast dlačica što kod žena može biti neugodno, no ako ga koristite u uljnim smjesama u koncentraciji od 10‐20%, nemojte se bojati ove pojave.

Način dobivanja: hladno prešano, nerafinirano

 

Rasprodano!