Oboljeli od multiple skleroze, Marc Kopp, postao je prvi invalid koji uspio skočiti skydive skok iz aviona iznad najvećeg vrha svijeta Mount Everesta. 
Bolesni Francuz hrabro je skočio iznad Himalaje u nadi da će inspirirati ljude koji pate od ove i sličnih bolesti. Bolest se pokazala dostojnim protivnikom, no ponosni je Francuz na kraju izašao kao pobjednik skočivši iz helikoptera s visine od deset tisuća metara i uspješno se prizemljivši - donosi The Time u tekstu o ovom nevjerojatnom čovjeku.
 
 
U ovom pothvatu 55-o godišnjem Francuzu pomogao je bliski prijatelj i svjetski poznati padobranac skydiver Mario Gervasi. Gervasi i Kopp su za organizaciju skoka prikupili 26 tisuća eura od prijatelja i dobročinitelja.   
Iako svakodnevicu provodi u kolicima, uspon na Himalaju iziskivao je od Koppa da nekoliko sati dnevno provede na konju. Jahanje konja bilo je izuzetno naporno, kaže Kopp, no nužno da bi dosegli helikoptersku pistu. S piste helikopter ih je dignu iznad najvišeg vrha svijeta te omogućio Koppu da ostvari svoj san. San je ostvaren a Francuz je iz opreza prevezen u katmandu na bolničko promatranje. Iz bolnice javio se svijetu putem medija. 
„Nadam se da će moj pothvat inspirirati druge koji se bore s ovom bolešću. Nadam se da će mnogi slijediti moj primjer“  za novinare je izjavio umorni skakač.

Autor: Ljekarnik.hr PR — November 04, 2013