Gospodin Testis, odnosno Senhor Testiculo ili Mr. Balls je maskota brazilske udruge za pomoć osobama oboljelih od raka koja u interakciji s djecom i odraslima na svijetlo medijske pozornice stavlja ozbiljan i danas nažalost veoma čest medicinski problem – rak testisa, donosi nam u priči New York Daily News.
  
Djevojčica i Mr. Balls, maskota neprofitne organizacije koja pruža pomoć ljudima oboljelih od raka, poziraju za fotografiju (Daily News)
 
Sam naziv Gospodin Testis (Mr. Balls) nekima je simpatičan dok drugima može djelovati pomalo vulgarno. Međutim, treba imati na umu da cijeli projekt ima veoma plemeniti cilj podizanja svijesti o raku testisa te je zato ovaj diskriptivni naziv zvog svoje upečatljivosti ne samo prihvatljiv nego i dobrodošao. 
U samom Brazilu ova maskota poznatija je pod nazivom 'Senhor Testiculo'. Glavna misija ove maskote u obliku skrotuma je podizanje svijesti o bolesti i prikupljanje sredstava za buduća istraživanja na području raka testisa u muškaraca.
 
Popularnost među djecom i odraslima u Brazilu su obrazložili sličnošću Mr. Ballsa i 'veselog snjegovića' (Daily News)
 
„I odrasli i djeca vole se fotografirati s maskotom – prijateljski raspoloženim snjegovićem koji oblikom podsjeća na testise,“ poručuju iz neprofitne organizacije na svojim web stranicama.
 
Dizajn i stil Mr. Ballsa hrabar je i specifičan, a navodno dio inspiracije dolazi od lika iz crtanih filmova poznatog pod nazivom Spužva Bob. Spužva Bobovo nespretno zubalo pokazalo se simpatično gledateljima pa tako i Mr Ballsa krasi nesavršen zagriz.
Mnoštvo muškaraca diljem svijeta svake godine umire od ove teške bolesti. Stoga, unatoč ovoj komičnoj ili provokativnoj kampanji, aktivnosti i trud treba shvatiti ozbiljno.

Autor: Ljekarnik.hr PR — October 25, 2013