Danas se obilježava Svjetski dan zdravlja

Sigurnost hrane tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja kojim Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) želi podići svijest o tom globalnom javno zdravstvenom pitanju koje se tiče svih sudionika prehrambenog lanca– od uzgajivača, prerađivača i prodavača, do potrošača i državnih institucija u sustavu sigurnosti hrane.

Autor Ljekarnik.hr PR — 7.4.2015.

Obilježavamo “Dan narcisa”

Humanitarna akcija “Dan narcisa” održala se danas, na prvi dan proljeća, u Zagrebu i više od 30 gradova diljem Hrvatske, već 20. godinu zaredom.

Autor Ljekarnik.hr PR — 21.3.2015.

Danas je Svjetski dan bubrega

Danas je dan kada se podsjećamo na važnost prevencije bubrežnih bolesti, njihovog ranog otkrivanja te podizanja svijesti o darivanju organa.

Autor Ljekarnik.hr PR — 12.3.2015.

Upotreba kanabisa u medicinske svrhe trebala bi biti legalizirana na jesen

Popisu od 12 EU zemalja koje omogućuju uporabu indijske konoplje u medicinske svrhe na jesen bi se trebala pridružiti i Hrvatska.

Autor Ljekarnik.hr PR — 11.3.2015.

Ministar Varga: Za mjesec i pol dana svima besplatna zaštita!

Ministar zdravlja Siniša Varga je uoči Dana žena najavio besplatno cjepivo protiv HPV-a.

Autor Ljekarnik.hr PR — 9.3.2015.

Evo kojih je 14 lijekova potpuno besplatno

Provjerite kojih 14 lijekova za pacijente postaje potpuno besplatno, a koji inzulini za dijabetičare tipa 2 su sada preko 75% povoljniji

Autor Ljekarnik.hr PR — 3.3.2015.

11. veljače Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. Posebnim pismom datiranim 13. svibnja 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Autor Ljekarnik.hr PR — 11.2.2015.

4. veljače: Međunarodni dan borbe protiv raka

Međunarodni dan borbe protiv raka (World Cancer Day) obilježava se svake godine, upravo na današnji datum, 4. veljače kako bi se podigla svijest o oboljelima od raka, mogućnostima prevencije, važnosti ranog dijagnosticiranja i liječenju.

Autor Ljekarnik.hr PR — 4.2.2015.

Samo 38% pacijenata smatra da su proizvod naručeni s Interneta jednako djelotvorni kao i oni naručeni u ljekarnama

Sumnja u originalnost proizvoda, nedostatak garancije kvalitete i strah od neispravnosti i nedjelotvornosti preparata uz nedostatak stručnih online savjetovališta koče razvoj online ljekarništva, online trgovine dodacima prehrani te sportskom prehranom i kozmetikom - pokazalo je istraživanje na preko pet tisuća ispitanika. Više detalja pročitajte u izvještaju.

Autor Ljekarnik.hr PR — 22.1.2015.

HZZO izašao iz državne riznice

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ulaskom u novu 2015. izašao je iz državne riznice te će u ovoj godini samostalno raspolagati s 22,1 milijardom kuna. Sigurno ste već čuli tu informaciju, no što ona znači za osiguranike?

Autor Ljekarnik.hr PR — 9.1.2015.

Prikaz: 1-10 od 24