Otvorene ankete

CoVaST-HR: Sigurnosno praćenje cjepiva COVID-19

Međunarodni projekt „Praćenje sigurnosti COVID-19 cjepiva” (eng. CoVaST project) multicentrično je istraživanje u tri faze kojemu je cilj istražiti eventualne kratkoročne i dugoročne nuspojave, kao i učinkovitost COVID-19 cjepiva u sljedećim ciljanim populacijskim skupinama: zdravstvenih radnika, učitelja, srednjoškolskih i sveučilišnih nastavnika te osoba starijih od 65 godina. Ovo je istraživanje dobilo odobrenje Etičkoga povjerenstva Medicinskog fakulteta u Splitu.

Ovaj upitnik je anoniman i sastoji se od 18 pitanja te zahtijeva 5-8 minuta za ispunjavanje. Sudjelovanje u ovom istraživačkom projektu poboljšat će znanstvene dokaze i pružiti informacije o sigurnosti i nuspojavama COVID-19 cjepiva službenim tijelima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Upitnik je aktivan do kraja kolovoza 2021.

Za više informacija o istraživanju te za pristupanje upitniku kliknite ovdje.

Učinci COVID-19 na stres u liječnika

Klinika za psihijatriju KBC-a Split i Katedra za psihološku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu provode istraživanje primjenom standardiziranih i licenciranih psihologijskih testova kako bi se ispitali učinci COVID-19 bolesti na razinu stresa i mehanizme koje liječnici koriste u sučeljavanju sa stresom, njihov psihofiziološki odgovor, obiteljsko funkcioniranje, osjećaj osobne kohezivnosti i kontrole nad vlastitim životom kao i na organizaciju posla i razinu stresa uvjetovanog poslom.

Istraživanjem su obuhvaćene sve liječničke specijalnosti, radi komparativnog uvida u organizaciju poslova i razine stresa uvjetovanog poslom u usporedbi s osobnim mehanizmima nošenja sa stresom.

Istraživanju možete pristupiti ovdje.

Tekst u potpunosti preuzet s: www.hlk.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.