Potpisan ugovor za novi EU projekt – PLATFORMA 50+

Dana 28. listopada 2020. godine Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske potpisala je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva Ugovor za novi EU projekt iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Projekt Platforma 50+ predstavlja projektni izazov s kakvim se pokret osoba s invaliditetom do sada nije imao priliku susresti. Naime uvjeti Natječaja su bili tako postavljeni da se zahtijevalo partnerstvo s najmanje jednom znanstvenom institucijom i najmanje 7 udruga partnera. SOIH je ostvario partnerstvo s 11 saveza – Savezom društava distrofičara Hrvatske, Hrvatskim savezom udruga invalida rada, Hrvatskim savezom udruga osoba s intelektualnim teškoćama, Hrvatskim savezom gluhih i nagluhih, Savezom civilnih invalida rata Hrvatske, Savezom društava multiple skleroze Hrvatske, Hrvatskim savezom udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, Savezom udruga za autizam Hrvatske, Hrvatskim udrugama paraplegičara i tetraplegičara, Hrvatskim savezom slijepih i Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba „Dodir“. Posebno valja istaknuti da je za sva tri istraživanja koja će se provoditi u okviru Projekta Platforma 50+ partner Edukacijsko rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Razdoblje provedbe projekta je 36 mjeseci, a ugovoreni iznos je 3.459.128,79 kuna.

Projektni moduli su: jačanje partnerstva organizacija osoba s invaliditetom i uključivanje novih članica; ispitivanje javnog mnijenja i potreba društva, provedba tri znanstvena istraživanja; izrada smjernica za razvoj javnih politika; analiza društvenog utjecaja te provedba strukturiranog dijaloga.

Post Potpisan ugovor za novi EU projekt – PLATFORMA 50+ je prvi puta viđen na HUPT.

Tekst u potpunosti preuzet s: www.hupt.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.