JGL najbolji izvoznik u Rusku federaciju

Na današnjoj dodjeli priznanja „Zlatni ključ” najboljim hrvatskim izvoznicima u 2019. godini, JGL je pobjednik u kategoriji najboljeg izvoznika u Rusku federaciju.

U godini rekordnih rezultata u kojoj je kompanija u farmaceutskom dijelu poslovanja na inozemnim tržištima ostvarila prihod u visini 607 milijuna kuna, što čini čak 83 % poslovnih prihoda, osobito nas raduje priznanje koje se odnosi na najveće i najzahtjevnije inozemno tržište JGL-a. 

„Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Rusku federaciju veliko je priznanje, a posebno nas raduje jer se odnosi na rezultate iz 2019. Rastom ukupnih prihoda od 17 % i operativne dobiti (EBITDA) od 34 %, u 2019. nadmašili smo i vlastite planove, a dvoznamenkasti rast (+15 %) na tržištu Rusije potvrđuje kvalitetu i vrijednost naših brendova. Nagradu za ovaj uspjeh dugujemo zaposlenicima koji su, u uvjetima pojačanih konkurentskih pritisaka, uložili dodatni napor i ostvarili dvoznamenkasti rast na ovom tržištu.” – izjavio je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

Petnaesta konvencija hrvatskih izvoznika i trinaesta dodjela nagrada „Zlatni ključ” najboljim izvoznicima održala se pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Tekst u potpunosti preuzet s: www.jgl.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.