Nova donacija Zavodu za neonatologiju u Petrovoj/4. lipnja 2020.

U četvrtak, 4. lipnja 2020. godine Humanitarna zaklada Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka (Association of Croatian American Professionals Foundation – ACAP Foundation) uručila je djelatnicima Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb medicinsku opremu u vrijednosti 44 000 američkih dolara. Radi se novom hibridnom neonatalnom inkubatoru i sustavu za reanimaciju novorođenčadi koji će se koristiti u Odjelu za neonatologiju u Petrovoj.

Na svečanoj primopredaji donirane opreme nazočili su W. Robert Kohorst, veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj, Don Markušić, predsjednik podružnice ACAP Zagreb, Zvonko Milas, državni tajnik iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predstavnici Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

U ime Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Klinike za ženske bolesti u Petrovoj na ovoj vrijednoj donaciji zahvalili su prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, doc .dr. sc. Mario Ćorić, voditelj Odjela za laparotomijsku ginekološku kirurgiju i dr. Damir Lončarević, specijalist pedijatar Zavoda za neonatologiju.

Kao posebnu motivaciju za ovu donaciju državni tajnik Zvonko Milas izdvojio je potresne slike stradanja Petrove bolnice i seljenja nedonoščadi na dan velikog potresa u Zagrebu 22. ožujka 2020. godine.

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.