Rotary hrvatska donirao šest termovizijskih kamera KBC-u Zagreb

Dana 29. svibnja 2020. godine Kliničkom bolničkom centru Zagreb službeno je uručeno šest termovizijskih kamera kao dodatno sredstvo u sprječavanju širenja koronavirusa na mjestima velikog protoka ljudi unutar bolnice. Kamere su postavljene u poliklinici Klinike za ortopediju na Šalati, u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj te na četiri lokacije u bolničkom kompleksu Rebro (glava zgrada, hitni prijem, zelena i bijela poliklinička zgrada).

Donirane kamere samo su dio od ukupno 29 termovizijskih kamera koje je Rotary Hrvatska s partnerima donirao zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske, a ukupna vrijednost te donacije je 2,9 milijuna kuna.

Na konferenciji za medije održanoj u KBC-u Zagreb o vrijednosti i svrhovitosti nove opreme, pogotovu u slučaju drugog vala infekcije SARS-CoV-2 virusom, govorili su prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Ivica Lukšić, koordinator za organizaciju bolničkog liječenja oboljelih od COVID-19 za grad Zagreb i sjeverozapadnu Hrvatsku i upravitelj Primarnog respiracijsko-intenzivističkog centra u KB Dubravi, Danijel Jozić, guverner Udruge Rotary International Distrikta 1913 Hrvatska te Toni Lovrić, regionalni voditelj razvoja poslovanja tvrtke Dahua Technology i Krešimir Marušić, član Uprave tvrtke Tehnozavod Marušić kao partneri Rotaryja u ovom projektu.

Profesor Ćorušić i Lukšić zahvalili su donatorima ove vrijedne opreme naglasivši važnu ulogu Rotary klubova u brojnim humanitarnim akcijama kojima su dosada pomogli u opremanju hrvatskih bolnica kako bi lakše pratile trendove u suvremenoj medicini.

Predstavnici KBC-a Zagreb s donatorima termokamera na ulazu u Objedinjeni hitni bolnički prijam

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.