Akcija Vratimo palčiće u Petrovu ostvarila zadani cilj u samo dva mjeseca

Prije nešto više od dva mjeseca, na dan velikog potresa u Zagrebu, uz nadležne službe i vojsku, navijači Bad Blue Boysi prvi su priskočili u pomoć bolničkom osoblju Klinike za ženske bolesti i porode u preseljenju prerano rođene djece u inkubatorima iz oštećene Petrove bolnice na sigurniju lokaciju u Kliničkoj bolnici Dubrava.

U četvrtak, 27. svibnja 2020. godine ponovno su došli pomoći u Petrovu, ali ovaj put simbolično. Sudjelovali su u primopredaji novih inkubatora i ostale bolničke opreme koja je kupljena od novca prikupljenog u humanitarnoj akciji „Vratimo Palčiće u Petrovu“.

Nekoliko dana nakon potresa Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ napravio je popis stradale opreme u Odjelu za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode, Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Procijenili su da se radi o šteti u iznosu 4,4 milijuna kuna i odmah krenuli u akciju kako bi donacijama prikupili potreban novac i ponovno osigurali uvjete za preživljavanje prijevremeno rođene djece u njihovom domu u Petrovoj.

Sve je počelo objavama na društvenim mrežama. Vrlo brzo u akciju se uključila udruga navijača „Dinamo to smo mi“ i brojni hrvatski sportaši koji su donirali svoje sportske rekvizite za aukciju kojom se novac prikupljao. Broj sudionika akcije rastao je vrtoglavom brzinom i u samo dva mjeseca prikupljeno je čak 5,5 milijuna kuna. Kako je ciljana svota za potrebe Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj bila 4,4 milijuna kuna, ostatak novca iskorišten je za nabavu opreme potrebne u rodilištu Kliničke bolnice Merkur.

Kupljeni su potrebni inkubatori, monitori, reanimacijski stolići, respiratori i shuttle za unutarbolnički transport u Petrovoj te dva inkubatora, respirator i fototerapijska lampa za KB Merkur.

Na svečanoj primopredaji novih inkubatora, održanoj 27. svibnja ispred bolničke zgrade u Petrovoj, svim ljudima dobrog srca koji su sudjelovali u akciji „Vratimo Palčiće u Petrovu“ u ime KBC-a Zagreb zahvalili su prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, doc. dr. sc. Gordan Zlopaša, pročelnik Zavoda za perinatalnu medicinu i prim. dr. sc. Mirta Starčević, pročelnica Zavoda za neonatologiju te Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“ koji je pokrenuo ovu veliku humanitarnu akciju i osigurao nastavak prikupljanja sredstava za obnovu ostalih hrvatskih rodilišta kroz novu akciju “Palčići za Hrvatsku”.

Petrova, 22. ožujka 2020.                                                        Petrova, 27. svibnja 2020.

 

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.