U sklopu međunarodnog programa pomoći NIVEA donirala Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo 111 300 kuna

Prema riječima, Branka Kotarca, generalnog direktora Beiersdorf Hrvatska, ova podrška humanitarnim organizacijama dio je međunarodnog programa pomoći „Care Beyond Skin“ kojim Beiersdorf grupacija želi napraviti iskorak izvan svoje osnovne djelatnosti – jedinstvene njege za kožu te ostvariti maksimalni doprinos za dobrobit ljudi, društva i okoliša.

Kriza izazvana virusom SARS-CoV-2 ugrozila je u vrlo kratkom vremenu naše zdravlje i dovela naš društveni život u stanje mirovanja, što si gotovo nitko od nas nije mogao zamisliti. Beiersdorf Hrvatska želi osigurati potporu putem donacija organizacijama u Hrvatskoj koje pružaju pomoć ljudima u ovim teškim vremenima kao što su Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Epidemiolozi ove vodeće javnozdravstvene ustanove svojim djelovanjem u zemlji i regiji obilaze ljude pogođene virusom SARS-CoV-2, provode testove te dijele aktualne podatke i savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva. Zbog toga će Beiersdorf Hrvatska  novčanom donacijom u iznosu od 111.300,00 kuna pružiti potporu za osiguravanje svih vrsta medicinske opreme – zaštitnih odijela, naočala, maski, antiseptika te za pomoć pri opskrbi hrane za ljude koji rade na terenu.

Međunarodni program pomoći tvrtke Beiersdorf

Krajem ožujka, Beiersdorf AG objavio je svoj međunarodni program pomoći: koncern namjerava osigurati donaciju u iznosu od 50 milijuna eura kako bi podržao krizno upravljanje, posebice u epicentrima i regijama sa slabije razvijenim javnim zdravstvenim sustavima i infrastrukturom. Beiersdorf će tako surađivati s međunarodnim organizacijama i lokalnim upravnim tijelima kako bi osigurao maksimalnu potporu ljudima u nevolji.

Hitne mjere uključuju niz akcija koju su poduzete; međunarodnu donaciju 1.000.000 litara dezinficijensa. Beiersdorf je u međuvremenu aktivirao svoje proizvodne pogone na pet kontinenata za proizvodnju dezinficijensa i na taj način omogućio da se donacija koja je najavljena sredinom ožujka udvostruči. Donacijom koja obuhvaća najmanje 5.000.000 NIVEA proizvoda za njegu kože i ruku pomoći će medicinskom osoblju diljem svijeta čija je koža trenutačno izložena štetnim utjecajima. Hitne mjere uključuju i izravnu novčanu potporu globalnim i lokalnim nevladinim udrugama koje su partneri koncerna Beiersdorf te su trenutno i same suočene s velikim izazovima. Također, Beiersdorf podržava i individualne donacije svojih zaposlenika međunarodnim humanitarnim organizacijama diljem svijeta te ih udvostručuje.

Tekst u potpunosti preuzet s: www.hzjz.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.