Otvoren korporativni vrtić u sklopu KBC-a Zagreb

U ponedjeljak, 3. veljače 2020. godine u Kliničkom bolničkom centru Zagreb otvoren je prvi korporativni vrtić u sklopu neke javne ustanove u gradu Zagrebu. Radi se o novouređenom prostoru veličine 1300 m2 koji se nalazi na prvom katu upravne zgrade KBC-a Zagreb i pripadajućem dječjem igralištu u neposrednoj blizini zgrade. Uređenje i opremanje vrtićkog kompleksa koštali su oko 12,5 milijuna kuna koje je osigurao Grad Zagreb, budući da je KBC Zagreb ustupio prostor za ovaj projekt. Ugovor o suradnji u opremanju i uređenju vrtića u ime ove dvije institucije potpisali su prije nešto više od tri godine gradonačelnik Milan Bandić i prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, koji su bili izuzetno ponosni na ovaj projekt i na samom otvaranju.

Novi vrtić predstavlja četvrti područni objekt Dječjeg vrtića Bukovac, a namijenjen je prvenstveno djeci roditelja koji rade u KBC-u Zagreb te djeci s područja gradske četvrti Maksimir koje gravitira bolnici Rebro. Prema riječima gospođe Gordane Lukačić, ravnateljice Dječjeg vrtića Bukovac, upisi su u tijeku, a moći će se upisati dvjestotinjak djece.

Na svečanom otvaranju sudjelovali su brojni gosti koje su imali priliku uživati u pjesmi i plesu djece iz Dječjeg vrtića Bukovac, a nakon blagoslova bolničkog kapelana svi prisutni su se uputili u razgledavanje novih prostorija gdje su ih pratile i odgajateljica koje će ubuduće skrbiti o djeci u novom vrtiću.

Priliku da presjeku vrpcu i simbolično otvore vrtić dobila su djeca Dječjeg vrtića Bukovac

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.