Javnozdravstvena tribina povodom Dana mimoza i Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice

U cijeloj Hrvatskoj će se 25. siječnja 2020.  po 13. put obilježiti “Dan mimoza“, a od 20. do 26. siječnja, 14. Europski tjedan prevencije raka vrata maternice, dani posvećeni oboljelima od raka vrata maternice i edukaciji o važnosti prevencije, ranog otkrivanja, redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenja protiv Humanog papiloma virusa (HPV-a) te brige za vlastito zdravlje.

Tim povodom, u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko podravske županije, udruge Sve za nju i Lige protiv raka Virovitičko-podravske županije uz podršku Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Instituta Ruđer Bošković, Inernational Cervical Cancer Prevention Association (ICCPA) , Hrvatskog epidemiološkog društva, Hrvatske lige protiv raka,  Hrvatskog farmaceutskog društva i udruge HUHIV u Virovitici će se u četvrtak 23. siječnja 2020. godine s početkom u 17 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici održati javnozdravstvena tribina „Biser mudrosti u Virovitičko-podravskoj županiji – sigurna, potrebna i dostupna zaštita od raka vrata maternice“.

Na tribini će zainteresirani stručnjaci i građani moći čuti više o početku provedbe Prve faze reorganiziranog Nacionalnog preventivnog programa ranog otkrivanja raka vrata maternice, kao i o prevenciji infekcije HPV-om i raka vrata maternice i zaštiti ginekološkog zdravlja.

Pozivamo sve građane diljem Hrvatske da nam se pridruže u tjednu od 20. do 26. siječnja u gradovima i mjestima diljem Hrvatske, te da podrže edukaciju i informiranje o prevenciji raka vrata maternice i zaštite spolnog i općeg zdravlja.

Program tribine možete vidjeti ovdje: Program tribine Biser mudrosti, 23.01.2020. (PDF, 5.4 MB)

Više informacija o danima posvećenim prevenciji, ranom otkrivanju i oboljelima od raka vrata maternice možete pročitati ovdje.

Tekst u potpunosti preuzet s: www.hzjz.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.