Zaključeno izdanje obveznica JGL-a

JGL d.d. je uspješno zaključio izdanje korporativnih obveznica izdavši HRK 130 milijuna obveznica dospijeća 2024. godine. Nove obveznice nose fiksnu godišnju kamatnu stopu od 1,75%, što je znatno niže od kamatne stope postojećih obveznica dospijeća 2020. koja iznosi 5,8125%. Radi se o najnižoj kamatnoj stopi u povijesti hrvatskog tržišta kapitala za korporativne obveznice izvan financijskog sektora. Imateljima postojeće obveznice nudila se zamjena u novom izdanju, što ih većina i iskoristila prodajući 63,32% starih obveznica u iznosu od 83,2 milijuna kuna. 

 „Jako smo zadovoljni realiziranim izdanjem, velikim interesom i širokom strukturom ulagatelja. Potražnja za obveznicom, na ovoj razini prinosa, bila je veća od ponuđenog, što smatramo potvrdom povjerenja financijskog tržišta u našu strategiju. Izdanje dolazi u trenutku kada kompanija bilježi dvoznamenkasti rast prihoda i najbolje polugodišnje rezultate u povijesti. U prvoj polovici godine na većini naših ključnih farmaceutskih tržišta i s ključnim  brendovima rastemo brže od referentnog tržišta, a slične brojke očekujemo i do kraja 2019. godine. Dobri poslovni rezultati omogućili su nam značajno smanjenje duga, udvostručenje gotovine te smanjenje faktora zaduženosti na 3.0x EBITDA ” – izjavio je glavni izvršni direktor JGL-a, Mislav Vučić, posebno se zahvalivši ulagateljima na ukazanom povjerenju.

Knjiga upisa bila je otvorena nepuna tri dana, a ponuđeno je i izdano 130 milijuna kuna, što je uistinu respektabilan uspjeh za domaće tržište kapitala. Obveznice su uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze d.d. pod oznakom JDGL-O-24XA i ISIN oznakom HRJDGLO24XA2. Agent izdanja je Privredna banka Zagreb d.d.

Recentno izdanje JGL-a predstavlja četvrto izdanje korporativnih obveznica na domaćem tržištu od 2007. godine što JGL čini jednim od najdugovječnijih izdavatelja koji opetovano doprinosi razvoju hrvatskog tržišta kapitala.

Tekst u potpunosti preuzet s: www.jgl.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.