JGL na „road show-u“ za nove obveznice

Predstavnici JGL-a danas počinju s „road show-om“ na kojemu će ulagateljima ponuditi novo obvezničko izdanje. Radi se o izdanju nominalnog iznosa do najviše 130 milijuna kuna, s fiksnom kamatnom stopom i uz polugodišnju isplatu te dospijećem od pet godina. Prospekt izdanja javnom ponudom i uvrštenja obveznica krajem prošlog tjedna odobrila je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), a predstavlja prvo izdanje domaće korporativne obveznice u ovoj godini.

“Odlučili smo se za još jedno izdanje u trenutku kada kompanija bilježi dvoznamenkasti rast prihoda i najbolje polugodišnje rezultate u svojoj povijesti. U prvoj polovici godine na većini naših ključnih tržišta i s ključnim  brendovima rastemo brže od referentnog tržišta, a slične brojke očekujemo i do kraja 2019. godine. Dobri poslovni rezultati omogućili su nam značajno smanjenje duga, udvostručenje gotovine te smanjenje faktora zaduženosti na 3.0x EBITDA pa razmatramo refinanciranje obveznice, nove poslovne prilike i investicije.” – izjavio je povodom objave prospekta novog izdanja glavni izvršni direktor JGL-a, Mislav Vučić.

JGL ima  povijest izdavanja vrijednosnih papira na tržištu kapitala dugu 13 godina, a sve dosadašnje komercijalne zapise i obveznice uvijek je uredno i prije vremena isplaćivao.

Tekst u potpunosti preuzet s: www.jgl.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.