Direktor EMCDDA u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

Direktor Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama, g. Alexis Goosdeel, boravit će 27. i 28. studenoga 2019. u službenom posjetu Republici Hrvatskoj u okviru kojeg će se susresti s dužnosnicima Ministarstva zdravstva i Ministarstva unutarnjih poslova, kao i s ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pri kojem djeluje Nacionalna informacijska jedinica za droge koje je kontaktna nacionalna točka za suradnju sa EMCDDA.

G. Alexis Goosdeel će 28. studenoga 2019. u 10 sati sudjelovati na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora na kojoj će predstaviti najnovije EU Izvješće o tržištu droga 2019.

EU Izvješće o tržištu droga 2019. daje sveobuhvatan pregled ilegalnih droga na tržištu u Europskoj uniji, a rezultat je suradnje EMCDDA-a i Europola. EMCDDA raspolaže relevantnim informacijama i analizama podataka koji pokrivaju različite aspekte fenomena droge u Europi, a i šire, dok Europol prati trendove i razvoj na području organiziranog kriminala. Cilj je Izvješća pružiti sveobuhvatnu analizu tržišta droga. Izvješće se sastoji od devet poglavlja kroz koje se daje pregled različitih vrsta droga, globalni pregled stanja, načine distribucije te specifičnosti organiziranog kriminala (heroin, kokain, kanabis, amfetamin, metamfetamin, ecstasy, nove psihoaktvne tvari).

Tržište droga mijenja se pod utjecajem globalnih pitanja i novih tehnologija te postaje sve dinamičnije i inovativnije. U Izvješću se poziva na jednako dinamičan i inovativan odgovor na ta zbivanja te se ujedno daju i preporuke za buduća djelovanja.


 

Izvješće na engleskom jeziku dostupno je na internetskoj stranici EMCDDA:
http://www.emcdda.europa.eu/publications/joint-publications/eu-drug-markets-report-2019_en

Priopćenje na hrvatskom jeziku:
Izvješće EMCDDA i Europola o tržištima droga EU-a za 2019. (PDF, 173 KB)

Tekst u potpunosti preuzet s: www.hzjz.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.