Sporazum o partnerskoj suradnji između KBC-a Zagreb i Hrvatske Lutrije

U ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine Hrvatska Lutrija i Klinički bolnički centar Zagreb potpisali su sporazum o partnerskoj suradnji kojom bi se osigurala financijska sredstva za nabavu novog ultrazvučnog uređaja za potrebe onkoloških pacijenata koji se liječe u KBC-u Zagreb. Novi uređaj bi trebao imati i važnu ulogu u edukaciji budućih stručnjaka u ovom području medicine, što predstavlja dodatnu vrijednost potpisanog sporazuma.

Radi se o novoj lutrijskoj igri „Moj prvi milijun“ koju je priredila Hrvatska Lutrija, a dio prihoda od prodaje listića sa sretnim brojem za sudjelovanje u igri izdvajat će se u korist KBC-a Zagreb. Svakog dana igrači ove igre imaju mogućnost osvojiti 10 dobitaka po 1.000,00 kuna, a u završnom izvlačenju 27. prosinca najsretniji će dobitni broj nekome donijeti 1.000.000,00 kuna. Kupnjom svake srećke igrači izdvajaju dvije kuna za novi ultrazvučni uređaj, odnosno 10% od njezine ukupne cijene. Potpisnici su stoga zajedno pozvali sve igrače nagradnih igara Hrvatske lutrije i one koji će to postati da sudjeluju i pomognu u kupnji novog uređaja.

Sporazum su potpisali ravnatelj KBC- a Zagreb, prof. dr. sc. Ante Ćorušić i predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije Mario Musa, MBA.

Profesor Ćorušić zahvalio je Hrvatskoj Lutriji na ponuđenom partnerstvu te naglasio vrijednost uređaja koji se planira kupiti i važnost KBC-a Zagreb kao jedine hrvatske bolnice sa statusom Nacionalne bolnice nulte kategorije, koja je ujedno i nastavna baza studentima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i studentima Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu te mjesto gdje liječnici obavljaju specijalizacije i subspecijalizacije. S druge strane, Mario Musa, predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije istaknuo je kako je Hrvatska Lutrija društveno odgovorna kompanija, kojoj nije prioritet samo stvaranje profita, već kroz odgovorno priređivanje igara i generiranje sredstava za društveno korisne djelatnosti, stvarati poticajno i sretno okruženje za rast i razvoj, odnosno stvarati sretniju Hrvatsku.

Ana Ljubas, magistra sestrinstva,pomoćnica ravnatelja KBC-a za sestrinstvo, prof. dr. sc. Ante Ćorušić, Mario Musa,MBA, predsjednik uprave Hrvatske Lutrije, Ana Jazić, glasnogovornica Hrvatske lutrije, prim. dr. Milivoj Novak pomoćnik ravnatelja KBC-a za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.