Obavijest o obustavi isporuke i primjene serija lijeka Flavamed 15 mg/5 ml oralna otopina

Obavijest o obustavi isporuke i primjene serija lijeka Flavamed 15 mg/5 ml oralna otopina

29.10.2019.

Tvrtka Berlin-Chemie Menarini Hrvatska d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Flavamed 15 mg/5 ml oralna otopina, obavijestila je Agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) o obustavi isporuke i primjene serija 84025C i 91001D navedenog lijeka zbog sumnje u neispravnost u kakvoći.

Navedena sumnja u neispravnost u kakvoći lijeka odnosi se na neispravnost pakiranja, odnosno staklenog spremnika za otopinu. Obustava se provodi do razine veleprodaja te će biti na snazi do završetka istrage, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Na tržištu RH u prometu je dostupna druga serija istog lijeka koja nije zahvaćena navedenom sumnjom u neispravnost u kakvoći, kao i drugi lijekovi koji se koriste za liječenje istih stanja, a koji se mogu primjenjivati kao zamjenska terapija. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

Povratak

Tekst u potpunosti preuzet s: www.halmed.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.