Međunarodni uspjeh Hrvatskog liječničkog zbora

Hrvatski liječnički zbor s ponosom objavljuje kako je njegova ugledna članica, prof.dr.sc. Nada Čikeš, dr.med. izabrana za dopredsjednicu UEMS-a (Union Europeenne des Medecins Specialistes).

Profesorica Čikeš je dugogodišnji predstavnik Hrvatskog liječničkog zbora u UEMS-u kroz stručna društva HLZ-a, a unatrag godinu dana i kao središnji delegat Hrvatskog liječničkog zbora. Profesorica Nada Čikeš, priznata hrvatska imunologinja i reumatologinja, predsjednica je Povjerenstva za međunarodnu suradnju s UEMS-om koje je Skupština Hrvatskog liječničkog zbora osnovala 3. lipnja 2018. godine. Medicinski fakultet u Zagrebu, vodila je kao prva dekanica u povijesti fakulteta, i to u razdoblju od 2004. do 2009. godine.

Hrvatski liječnički zbor član je European Union of Medical Specialists (UEMS) više od 20 godina. Hrvatski liječnički zbor (HLZ), kao nacionalno reprezentativno tijelo, pridružio se UEMS-u na plenarnoj skupštini održanoj 25. listopada 1996., a punopravni član postao je 1. srpnja 2013.

UEMS je nevladina organizacija koja predstavlja brojne liječničke udruge zemalja članica Europske unije. Edukacija doktora medicine, posebice specijalista, najveća je UEMS-ova briga. UEMS organizira brojne edukacije i seminare vezane za područja koja su od značajne važnosti za medicinu.

Na ovogodišnjem sastanku UEMS-a održanom od 18. do 19. listopada 2019. godine u Londonu, kao predstavnici Hrvatskog liječničkog zbora sudjelovali su prof.dr.sc. Nada Čikeš, dr.med. i prof.dr.sc. Miroslav Kopjar, dr.med.

Čast nam je i zadovoljstvo čestitati članici HLZ-a, uvaženoj prof.dr.sc. Nadi Čikeš, dr.med. na ovom iznimno vrijednom postignuću kao i promociji Hrvatskog liječničkog zbora u Europi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.