00:24 RUN – utrka za novi odjel dječje hematologije i onkologije

Sestrinstvo

00:24 RUN – utrka za novi odjel dječje hematologije i onkologije

Na humanitarnoj utrci 00:24 RUN, održanoj na aerodromskoj pisti Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, u nedjelju, 23. rujna 2019. prikupljeno je više od 150 tisuća kuna za Zakladu – dječja onkologija Rebro koja je prije nekoliko mjeseci započela s prikupljanjem sredstva za izgradnju i opremanja novog odjela dječje hematologije i onkologije u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Na startnoj liniji improvizirane trkaće staze pojavilo se više od 1200 uglavnom amaterskih trkača koji su svojim novčanim prilogom, uz manji fizički napor, pokazali svoje veliko srce i želju da pomognu onima kojima pomoć zbilja treba, a to su svakako teško bolesna djeca.

Ova noćna utrka koja je počela točno 24 minute nakon ponoći, bila je koncipirana tako da svaki trkač u 45 minuta mora prijeći jedan krug na stazi dugoj pet kilometara, što nije predstavljalo problem niti onima s malo lošijom kondicijom.

Među trkačima humanitarcima bili su piloti i zrakoplovni tehničari iz 91. i 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRT) te kadeti iz Zrakoplovnog voda i Kadetske bojne Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”. Najveća konkurencija ovim izuzetno dobro pripremljenim vojnicima i vojnikinjama u postizanju vrhunskih rezultata bile su svakako medicinske sestre i liječnici Klinike za pedijatriju, KBC-a Zagreb koji u svom svakodnevnom poslu zadanu kilometražu prelaze bez ikakvih problema.

Za svoje sadašnje i buduće male pacijente trčale su medicinske sestre Matea Vukoje, Kristijana Ljutić, Selma Islamčević, Marija Petrović i Antonija Marić te liječnici Toni Matić, Vanja Ille, Zrinko Šalek i Maja Pavlović.

Organizatori ove utrke bili su dnevnik 24 sata i Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman, uz pomoć Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i ministarstva unutarnjih poslova.

Zaklada – dječja onkologija Rebro i Klinički bolnički centar Zagreb zahvaljuju organizatorima i svima drugima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji te pozivaju sve ljude dobre volje da se pridruže budućim akcijama koje će biti najavljene u našim medijima, kako bi se što prije izgradio novi odjel dječje hematologije i onkologije na Rebru.

GALERIJA SLIKA


 

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.