Prof.dr.sc. Boris Brkljačić proglašen je počasnim članom Faculty of Radiologists Royal College of Surgeons in Ireland

U petak, 27.rujna 2019.godine, u svečanoj ceremoniji u povijesnoj zgradi Royal College of Surgeons in Ireland, u centru Dublina, prof.dr.sc. Boris Brkljačić proglašen je počasnim članom (honorary fellow) Faculty of Radiologists Royal College of Surgeons in Ireland.

Prof. Brkljačić je potpredsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, redoviti profesor radiologije u trajnom zvanju i prodekan za znanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Profesor Brkljačić je predsjednik European Society of Radiology, najvećeg svjetskog znanstvenog i stručnog radiološkog društva s preko 120 tisuća članova.

Uz profesora Brkljačića počasni član RCSI je postao i dr. Giles Boland, predstojnik radiologije u Brigham and Womens Hospital Boston i profesor radiologije na Sveučilištu Harvard u Bostonu, jedan od najpoznatijih američkih radiologa (na slici).

Svečanost su vodili Kenneth Mealy, predsjednik RCSI i Niall Sheehy, dekan Faculty of Radiologists RCSI, uz sve članove Boarda RCSI i preko 150 uzvanika.

Profesor Brkljačić je postao prvi Hrvat ikad izabran za počasnog člana RCSI, a 26. i 27.rujna je održao dva pozvana predavanja na Annual Scientific Meeting Faculty of Radiologists RCSI u Dublinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.