Prof.dr.sc. Davor Štimac, dr.med., član Izvršnog odbora Hrvatskog liječničkog zbora postao predsjednik Europskog društva gastroenterologije, endoskopije i prehrane (EAGEN)

Hrvatski liječnički zbor s ponosom objavljuje kako je član Izvršnog odbora Hrvatskog liječničkog zbora i ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka, prof.dr.sc. Davor Štimac, dr.med., postao predsjednik Europskog društva gastroenterologije, endoskopije i prehrane (EAGEN).

EAGEN je nekada djelovao pod nazivom EAGE. Jedna je od osnivačkih organizacija suvremenog UEGF-a. EAGEN je proširio svoju specijalnost kako bi dodatno uključio prehrambene aspekte u bolesti probavnog sustava. Cilj je EAGEN-a predstaviti interaktivne i visoko profesionalne nastavne sadržaje o bolestima probavnog sustava i pružiti obrazovne platforme za razmjenu kako bi se dodatno proširilo i ažuriralo znanje iz gastroenterologije. Bolesti probavnog sustava su složene i često zahtijevaju multidisciplinarni pristup. Cilj postojanja ovog društva je strukturirati obrazovanje gastroenterologa u suradnji sa specijalistima patologije, radiologije, imunologije, kirurgije, onkologije, prehrane, genetike i drugih srodnih struka. EAGEN će proslaviti 50. obljetnicu postojanja 2020. godine.

 

U nastavku se nalazi link na web stranicu Europskog društva gastroenterologije, endoskopije i prehrane (EAGEN) https://www.eagen.org/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.