Zagrebački maturanti srednjih medicinskih škola u obilasku KBC-a Zagreb

Klinički bolnički centar Zagreb već tradicionalno krajem školske godine za maturante srednjih medicinskih škola organizira obilazak bolnice u kojem budućim medicinskim sestrama i tehničarima želi pružiti realnu sliku rada i uloge medicinske sestre/tehničara u svakodnevnoj bolničkoj praksi. Ove godine u obilasku je sudjelovalo preko 200 maturanata iz tri zagrebačke srednje medicinske škole; Škole za medicinske sestre Mlinarska, Škole za medicinske sestre Vinogradska i Škole za medicinske sestre Vrapče.

U edukacijskom centru KBC-a Zagreb dočekali su ih Ana Ljubas, magistra sestrinstva, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra KBC -a Zagreb te članovi stručnog kolegija glavnih medicinskih sestara/tehničara klinika i kliničkih zavoda KBC-a Zagreb. Na uvodnom sastanku maturante i njihove nastavnike, uz pomoćnicu ravnatelja za sestrinstvo KBC-a Zagreb, pozdravile su i Asja Jelaković, dr. med., ravnateljica škole u Mlinarskoj, dr. sc. Višnja Pranjić, ravnateljica škole u Vinogradskoj, Mirna Vrček, diplomirana medicinska sestra, koordinatorica za stručnu praksu učenika Srednje medicinske škole Mlinarska i Katarina Maršić, magistra sestrinstva, koordinatorica mentora kliničkih vježbi studija sestrinstva. Magistra Ljubas u svome je obraćanju okupljenima ukratko opisala što budućim zaposlenicima može ponuditi jedina bolnica nulte kategorije u Hrvatskoj te pozvala sve zainteresirane učenike da svoj profesionalni rad i karijeru u području sestrinstva započnu u KBC-u Zagreb.

Nakon uvodnog sastanka učenici i nastavnici bili su podijeljeni u nekoliko skupina koje su s glavnim medicinskim sestrama krenule u obilazak gotovo svih radilišta u bolnici. Pokazali su pri tom veliko zanimanje za sve što su vidjeli te uvjerili svoje buduće kolege da su spremni za izazove koje im donosi njihovo zanimanje.

Posebnost ovogodišnjeg obilaska bilo je razgledavanje novootvorenog Kabineta vještina za medicinske sestre i tehničare, koji će postati edukacijsko središte za usvajanje i unapređenje različitih radnih tehnika neophodnih u pružanju vrhunske zdravstvene njege pacijentima.

Obilazak radilišta trajao je gotovo dva sata, a po završetku za učenike i nastavnike organiziran je domjenak na kojem su mogli razmijeniti dojmove i pitati domaćine sve što ih zanima o uvjetima rada i mogućnosti napredovanja ako se odluče postati dio tima medicinskih sestara i tehničara KBC-a Zagreb.

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.