PBZ grupa zaokružila obilježavanje 10 godina projekta „Činim dobro svaki dan“ vrijednom donacijom KBC-u Zagreb

 

Donacijom 243.750,00 kuna za kupnju uređaja za ventilaciju novorođenčadi u Klinici za ženske bolesti i porode PBZ grupa zaokružila je obilježavanje jubilarne desete godišnjice svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem. Dosada prikupljenja i donirana sredstava kroz ovaj projekt bila su usmjerene na nacionalne projekte “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Izdvajanjem jedne kune za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem, bez dodatnog troška za korisnike kartice, prikupili su više od 15 milijuna kuna te realizirali 37 donacija, od čega 28 pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske.

Klinika za ženske bolesti i porode u Petrovoj zajedno s Klinikom za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb zbrinjava najveći broj neurorizične djece u našoj zemlji pa je svaka donacija sredstva za kupnju potrebne medicinske opreme za najmlađe pacijente potrebna i dobrodošla.

Svečana primopredaja najnovije donacije PBZ grupe održana je u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine u Zavodu za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode. Tom prilikom donatorima su zahvalili prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Slavko Orešković, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode, prim. dr. sc. Mirta Starčević, pročelnica Zavoda za neonatologiju te Gordan Žanić, dipl. oec, pomoćnik ministra zdravstva.

“Klinički bolnički centar Zagreb donirana sredstva iskoristio je za kupnju uređaja za ventilaciju novorođenčadi kojeg će koristiti Klinika za ženske bolesti i porode. KBC-u Zagreb pacijenti su u središtu pažnje, osobito oni najmlađi, a ovom donacijom PBZ Grupe omogućena nam je najbolja dijagnostika i liječenje najmanjih bolesnika.“ istaknuo je profesor Ćorušić.

Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb poručio je domaćinima kako ga veseli što su sredstvima prikupljenima kroz projekt “Činim dobro svaki dan” pomogli KBC-u Zagreb u kupnji potrebne medicinske opreme jer su time pridonijeli sigurnijem liječenju malenih pacijenata u KBC-u Zagreb, ali i drugim bolnicama koje su donirali u proteklih deset godina.

 

prof. dr. sc. Ante Ćorušić, Đurđica Zlodi, magistra sestrinstva, Gordan Žanić, dipl. oec, prim. dr. sc. Mirta Starčević, prof. dr. sc. Slavko Orešković, Dinko Lucić, dipl. oec

Tekst u potpunosti preuzet s: http://www.kbc-zagreb.hr i vlasništvo je izvornog objavitelja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.