Teva otpušta šest tisuća radnika?

Izraelski proizvođač lijekova Teva Pharmaceutical Industries mogao bi otpustiti šest tisuća radnika širom svijeta, izvijestio je u četvrtak izraelski informativni portal Calcalist, a kako se neformalno doznaje, zasada značajnijih promjena u Hrvatskoj neće biti. Tvrtka je kasnije izvijestila da planira globalno smanjenje troškova poslovanja, ali da nije postavila cilj u smislu broja zaposlenika.

Teva je najveći proizvođač generičkih lijekova u svijetu a vlasnica je i Plive. Zapošljavaju oko 57 tisuća radnika širom svijeta i najveća su izraelska kompanija čije su dionice uvrštene u burzovnu kotaciju.

Iza njih je teška godina, obilježena nizom skupih akvizicija i odgodom novih lijekova, zbog čega im je dionica potonula 72 posto, na 32,61 dolar.

Zbog krize povjerenja bivši izvršni direktor Teve Erez Vigodman bio je prisiljen podnijeti ostavku a njegovo je mjesto privremeno preuzeo predsjednik uprave Yitzhak Peterburg.

Ne navodeći izvor informacije, Calcalist piše da Teva u idućih nekoliko godina planira ukinuti do šest tisuća radnih mjesta.

Ukidanjem pet tisuća radnih mjesta uštedjeli bi dvije milijarde dolara, dodaje list.

U Izraelu su već otpustili oko 100 radnika u sklopu plana poboljšanja efikasnosti, piše Calcalist, koji spada među vodeće izraelske medije za financijske vijesti.

“Kao što je Teva već objavila, cilj je smanjiti troškove poslovanja globalno, uključujući između ostalog zaustavljanje neprofitabilnih aktivnosti kao i pojednostavljivanje nekih aktivnosti i funkcija u cijeloj organizaciji. Kompanija nije postavila cilj u smislu broja zaposlenika, pa ne možemo komentirati nagađanja medija o smanjenju broja zaposlenika”, kaže se u objavi Teve.

(Hina)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.