Mali pacijenti u Klaićevoj dobivaju terapijske pse

U zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici dolaze certificirani terapijski psi koji će djeci koja se u bolnici liječe olakšati hospitalizaciju te im istodobno razviti empatiju.

‘Želimo djeci olakšati hospitalizaciju i istodobno im razviti empatiju. Istina je da u Klaićevu bolnicu dolaze certificirani terapijski psi’, rekla je doktorica Sanja Kolaček, predstojnica Klinike za pedijatriju.

Dr. Kolaček je i koordinatorica projekta ‘Djeca prijatelji životinja’ koji zagrebačka Klinika za dječje bolesti ostvaruje uz pomoć udruge Silver za školovanje pasa vodiča.

‘Tijekom tjedna djeca će slušati o životinjama, a radionice će završiti druženjem s terapijskim psima. Očekujemo da će prve radionice krenuti za tri do četiri tjedna. Roditelji i djeca starija od 12 godina morat će potpisati suglasnost’, rekla je dr. Kolaček. Naglasila je kako ovim projektom ujedno žele i spriječiti zlostavljanje životinja učeći djecu od najranije dobi kako se ponašati prema njima. Korištenje terapijskih pasa u liječenju vodeće su svjetske bolnice u inozemstvu već davno usvojile.

Ravnatelj Klaićeve dr. Zoran Bahtijarević sretan je što će njegova bolnica prva u Hrvatskoj krenuti s ovim projektom.

‘Već smo osnovali povjerenstvo koje će ubrzo taj projekt i realizirati. Očekujem otpor, kao i kod svake promjene i novosti koju uvodimo, bilo od strane stručnjaka u bolnici, ljudi izvan bolnice, pa i roditelja. Uvijek je otpora bilo, ali naučili smo kako ih probijati da našim malim pacijentima osiguramo vrhunsku skrb na svjetskoj razini’, rekao je ravnatelj Bahtijarević.

Unutar programa, jednom na tjedan, bit će organizirane radionice na kojima će govoriti predstavnici udruga, pedijatri, psiholozi i drugi stručnjaci.

 

Izvor: 24sata

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.