Merckova Keytruda osvojila mig FDA za liječenje raka krvi

Merck & Co Inc rekao je u utorak da je dobio mig od američke Administracije za hranu i lijekove za svoj, već odobren, imunoterapeutski lijek Keytruda kao tretman za liječenje tipa raka krvi.

Mig FDA-a obilježava prvo odobrenje tretmana za rak krvi. Keytruda je, među ostalim, već odobren za liječenje raka pluća, raka glave i raka vrata (Vidi: FDA odobrio Merckov lijek za rak pluća kao prvu liniju tretmanaVelika Britanija odbila Keytrudu Mercka kao prvo liječenje raka pluća).

Lijek, koji se administrira intravenozno, odobren je za upotrebu na odraslima u fiksnoj dozi od 200 mg i kod djece u dozi od 2 mg/kg za refraktorni klasični Hodgkin limfom, tip raka koji počinje u bijelim krvnim stanicama.

Lijek je odobren pod ubrzanim programom odobrenja FDA koji dozvoljava brže odobrenje lijekova koji ispunjavaju neostvarene medicinske potrebe.

Kada farmaceutski proizvođač osvojio ubrzano odobrenje, kompanija mora osigurati daljnje dokaze o prednostima lijeka kako bi zadovoljila regulatore, u suprotnom se odobrenje može opozvati.

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.