Željko Krznarić ponovno izabran za predsjednika Hrvatskog liječničkog zbora

Prof. dr. Željko Krznarić ponovno je izabran za predsjednika Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) većinom glasova izaslanika na redovitoj izbornoj skupštini održanoj u subotu, priopćeno je iz HLZ-a.

Za prvog dopredsjednika Hrvatskog liječničkog zbora izabran je ponovno prof. dr. Boris Brkljačić, čime su delegati pokazali podršku radu profesora Krznarića i Brkljačića u njihovom prvom mandatu, stoji u priopćenju.

Profesor Željko Krznarić redoviti je profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pročelnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju i odjela za kliničku prehranu KBC Zagreb, znanstveni je savjetnik u području biomedicine i zdravstva, specijalist interne medicine s užom specijalizacijom iz gastroenterologije i hepatologije. Posebni je savjetnik Rektora zagrebačkog Sveučilišta za biomedicinu, zdravlje i prehranu, te zamjenik voditelja Studija medicine na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Profesor Boris Brkljačić predstojnik je Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KB Dubrava, redoviti je profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i voditelj kolegija iz radiologije na engleskom studiju na Medicinskom fakultetu, voditelj dva kolegija na poslijediplomskom studiju iz kliničke radiologije, voditelj dva mala izborna predmeta za studente 5. godine i voditelj dva predmeta na doktorskom studiju.

Profesor Krznarić rekao je nakon što je izabran na još jedan četverogodišnji mandat kako je iznimno zahvalan kolegama delegatima na redovnoj Izbornoj skupštini koji su mu odlučili ukazati povjerenje kako bi zajedno nastavili s radom na unaprjeđenju liječničke struke u Hrvatskoj i podizanju njezinog međunarodnog ugleda.

‘Velika mi je čast što su kolege profesora Brkljačića i mene podržali na današnjim izborima u Hrvatskom liječničkom zboru. To je priznanje našem dosadašnjem angažmanu i radu na programima Hrvatskog liječničkog zbora, usmjerenom na izvrsnost liječništva u Hrvatskoj i razvoj međunarodne suradnje. Sa svim ćemo stručnim društvima Zbora nastaviti kontinuirano raditi s ciljem poboljšanja skrbi o svim pacijentima u hrvatskom zdravstvenom sustavu’, rekao je profesor Krznarić.

Ove godine Hrvatski liječnički zbor slavi 143. godišnjicu osnivanja i neprekinutog rada, po čemu je najdugovječnija profesionalna udruga u Hrvatskoj. U Zboru slave još jednu iznimnu godišnjicu, čak 140 godina Liječničkog vjesnika, druge najstarije publikacije koja kontinuirano izlazi u našoj zemlji.

 

Izvor: Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.