‘Nismo same’ – podrška ženama oboljelima od raka

‘Nismo same’ nova je web stranica prije svega namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihovih obitelji i prijateljima. Stranicu, koja je od danas (7. ožujka) dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com pokrenula je Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

‘Saznavši svoju dijagnozu suočila sam se sa strahom i neizvjesnošću te sam prvo otišla na internet potražiti iskustva, priče ili savjete drugih žena koje su kroz to prošle. Postojali su članci na engleskom jeziku, strani forumi i nekoliko naših blogova, ali nije postojalo jedinstveno mjesto na kojem bi žene mogle crpiti snagu za borbu s bolešću’, rekla je Kalogjera opisujući razloge zbog kojih je odlučila pokrenuti mrežnu stranicu koja je zamišljena kao kombinacija intimnih, dirljivih ispovijesti oboljelih žena u obliku njihova dnevnika i servisa za podršku oboljelima.

Zahvaljujući spoju njezinog 30-godišnjeg novinarskog iskustva sa životnim iskustvom koje je stekla liječeći se od raka, ‘Nismo same’ predstavlja važan i jedinstven resurs na kojemu će oboljeli od raka, ali i njihovi bližnji, uz priče koje slave pobjedu nad bolešću i zorno pokazuju žensku snagu, moći pročitati korisne informacije o novim metodama liječenja, o tome što jesti, koju tjelesnu aktivnost izabrati, kako si pomoći kroz umjetnički izričaj, ali i putem kojega će se javnost dodatno osvijestiti o problemima s kojima se susreću osobe oboljele od malignih bolesti, tijekom liječenja, ali i u društvu općenito.

‘I sama sam vodila dnevnik svoje bolesti, pa će čitatelji na stranici moći pronaći i moju priču. Iskreno se nadam da će moja i priča drugih žena oboljelih i liječenih od raka potaknuti druge žene da redovito kontroliraju svoje zdravlje, što je također jedna od misija ove stranice. Hrvatska je, nažalost, po broju smrti od raka na drugom mjestu u Europi, a jedan je od glavnih uzroka činjenica da velik broj građana ne odlazi na redovite kontrole’ rekla je Ivana Kalogjera te dodala kako naziv ‘Nismo same’ nije slučajno odabran.

Na taj se način želi se poslati poruka da niti jedna žena u svojoj bolesti ne smije biti sama i izolirana od zajednice. Nažalost, takvih je primjera svuda oko nas o čemu ćete također moći čitati na stranici.

 

Izvor: Nismo same

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.