Otvorena pedijatrijska ordinacija u Krku

U gradu Krku u utorak je otvorena pedijatrijska ordinacija, koja će djelovati u sklopu Doma zdravlja Primorsko-goranske županije – ispostave Krk, a pružat će zdravstvenu skrb za 2.500 djece na otoku, među kojima je oko 900 mlađe od četiri godine.

U preuređenje i opremanje prostora površine 170 četvornih metara uloženo je 650.000 kuna županijskoga Doma zdravlja te gradova i općina na Krku. Uređeni su ordinacija, previjaonica, prostor za presvlačenje te čekaonica, odnosno igraonica za djecu.

Predstavljeni su radovi u vrijednosti 430.000 kuna u krčkoj ispostavi županijskog Doma zdravlja u kojem je uređena turistička ambulanta. Ta ambulanta u vrijeme ljetnih mjeseci, kad se višestruko poveća broj ljudi koji borave na Krku, primi preko tisuću pacijenata, izvijestila je Primorsko-goranska županija.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je rekao da je želja da se Dom zdravlja Primorsko-goranske županije, u koji Županija kontinuirano ulaže, razvija policentrično. Riječ je o najvećoj zdravstvenoj ustanovi u županiji s više od 700 zaposlenih, rekao je te istaknuo kako je važno da se posebno primarna zdravstvena zaštita nalazi što bliže ljudima tamo gdje stanuju.

Krčki gradonačelnik Darijo Vasilić je rekao da je pedijatrijska ordinacija lijepo uređena za otočke mališane istaknuvši pritom da je Krk dinamičan otok na kojem natalitet raste. ‘To je velika stvar kad znamo da mnogi drugi otoci, mnoga druga područja imaju s natalitetom velikih problema’, rekao je Vasilić.

 

Izvor: Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.