Guverner Virginije zabranio definanciranje Planned Parenthooda

Guvrener Virginije Terry McAuliffe u utorak je stavio zabranu na prijedlog zakona koji bi blokirao financiranje Planned Parenthooda, organizacije koja omogućava abortuse.

Nacrt koji je odobren od strane republikanske legislative zabranio bi državi da financira klinike koje pružaju usluge abortusa koje nisu pokrivene osiguranjem Medicaid, savezni zdravstveni program za siromašne.
Demokrat McAuliffe rekao je da bi predložena mjera naštetila tisućama stanovnika Virginije koji se oslanjaju na zdravstvene usluge Planned Parenthooda (Vidi: Ilegalna prodaja: Liječnica licitirala s cijenama organa fetusa). Na sličnu je mjeru McAuliffe uložio veto lani.

‘Pokušaji da se ženama ograniči pristup zdravstvenoj skrbi otežao bi cilj da državu Virginiju učini najboljim mjestom za život i posao’, rekao je guverner u izjavi.

Zagovornici zakona rekli su da će ova zabrana sada poduprijeti organizacije da pružaju najširi mogući spektar usluga.

Planned Parenthood privlači bijes mnogih Republikanaca jer omogućava jednostavan pristup abortusima. Republikanski predsjednik Donald Trump obećao je da će prestati financirati ovu organizaciju.

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.