Pedijatrica iz zagrebačkih Šestina ne želi primati necijepljenu djecu

‘Ja sam uvjereni zagovornik cjepiva. U posljednjih deset godina nisam doživjela niti jedan problem, rekla je Smiljanić Gaberšnik, pedijatrica u Domu zdravlja na Šestinama’.

Prije nekoliko dana ova je zagrebačka liječnica na svoja vrata ordinacije nalijepila poruku u kojem poručuje svim roditeljima da više ne želi primati djecu koja nisu cijepljena. Moli ih da preuzmu svoj kartoni i prebace se drugom liječniku.

‘Do sada sam imala samo desetak roditelja koji su odbili cijepiti svoju djecu, dok su jedni odlučili otići drugom pedijatru’, rekla je liječnica i dodala kako vjeruje da je cjepivo do sada spasilo više ljudi od operacija. Prošlog tjedna liječnica iz susjedne Slovenije napravila je istu stvar. Odbila je liječiti djecu koja nisu cijepljena tvrdeći kako joj to savjest i stručno znanje ne dopuštaju (Vidi: Slovenska pedijatrica ne želi liječiti djecu koja nisu cijepljena).

Liječnica Smiljanić smatra kako su danas cjepiva znatno poboljšana i moli sve roditelje da cijepe svoju djecu radi njihovog zdravlja.

‘Neki tvrde da sam ja samo zagovornik farmaceutskih kompanija, ali mene se ne može potkupiti, ja zastupam interes djece i iskreno vjerujem u cjepiva’ dodaje liječnica.

Godinama moli roditelje i objašnjava im sve strane cjepiva, a do sada joj se u ordinaciju vratilo samo pet posto djece s povišenom temperaturom. Dok postoje mnogi koji bi se složili da je cijepljenje jedan od najvećih medicinskih uspjeha ipak ima i onih koji se protive tome. Dok se o ovom pitanju vode debate između najvećih stručnjaka ona roditeljima poručuje: ‘Ja vam garantiram’.

 

Izvor: 24sata

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.