Mylan pod istragom zbog EpiPena

Kompanija Mylan NV rekao je da su američke antikoruptivne vlasti pokrenule istragu o hitnom tretmanu protiv alergija EpiPenu ove tvrtke.

The Federal Trade Commission zatražio je kompaniju za informacije prije nekoliko mjeseci kao dio preliminarne istrage, rekla je glasnogovornica kompanije (Vidi: Pododbor Senata istražuje slučaj cijene Epipena).

Kompanija nije pružila nikakve podrobnije detalje o istrazi, no rekla je da su bilo kakvi prijedlozi kojima se poduzimaju bilo kakve neprikladne i nezakonite radnje kako bi se spriječila generička konkurencija ‘bez zasluga’.

Mylan je došao pod paljbu zbog podizanja cijene para EpiPena na 600 američkih dolara sa 100 dolara u 2008., izlistan s Medicaidom kao generički proizvod iako je lijek na popisu američke Administracije za hranu i lijekove kao brend proizvod. Kompanije plaćaju manje rabate Medicaidu kao generici (Vidi: Cijena EpiPena postala previsok teret obiteljima s teškim alergijama).
‘Tržište adrenalinskih autoinjektora uvijek je bilo i ostalo kompetitivno, s više proizvoda koji se natječu na tržištu od kada smo stekli autoinjektor EpiPen’, rekao je Mylan u ponedjeljak (Vidi: Mylan pokrenuo generički EpiPen za $300 za dvostruko pakiranje).

 

Izvor: Reuters, Bloomberg

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.