Target obnavlja politiku upotrebe kemikalija, želi izlistavanje sastojaka

Target Corp rekao je da će predstaviti politiku usmjerenu na uklanjanje mnogih štetnih kemikalija koji se koriste u proizvodima za osobnu njegu, ljepotu i tekstilnim proizvodima te najavljuje kako će osigurati da dobavljači razotkriju sastojke u određenim proizvodima koje prodaju do 2020.

Target je također rekao da će uložiti 5 milijuna američkih dolara u tzv. zelenu kemiju, koja uključuje smanjenje ili eliminaciju opasnih sastojaka u kemikalijama, kroz idućih pet godina.

Kompanija je rekla da traži način kako da ukloni perfluorirane kemikalije i potencijalno kancerogene retardante vatre iz svojih tekstilnih proizvoda do 2022, dok je već ukinuo više od 1.000 kemikalija iz nekih svojih proizvoda u 2015. godini.

Kemijska strategija obuhvatit će sve nacionalno brendirane proizvode i operacije u vlasništvu Targeta, rekla je glavna direktorica održivosti Jennifer Silberman.

Objava Targeta dolazi šest mjeseci nakon što je Wal-Mart Stored Inc rekao da pritišće dobavljače da uklone ili ograniče korištenje osam opasnih kemikalija iz nekih proizvoda koje prodaje (Vidi: Wal-Mart imenovao 8 kemikalija koje uklanja iz svojih proizvoda).

 

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.