Smijenjena ravnateljica varaždinske bolnice Sanja Zember

Sanja Zember smijenjena je s mjesta ravnateljice Opće bolnice Varaždin, a donesena je i odluka o tome tko će do izbora novog ravnatelja biti v.d. Riječ je o Nenadu Kudeliću.

Odluke su donesene na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin u jutarnjim satima.

Kao glavni razlog smjene Upravno vijeće navelo je sklapanje aneksa ugovora sa specijalistima i specijalizantima, te su istaknuli kako je Zember svjesno odbijala raditi po napucima Upravnog vijeća (Vidi: Župan Štromar smijenio člana Upravnog vijeća).

‘Ravnateljica je svojim nemarnim obnašanjem dužnosti prekršila zaključak Upravnog vijeća te je kršila propise o radu OBV’, rečeno je na sjednici.

Ovu odluku nije spriječila niti podrška Stručnog vijeća OBV Sanji Zember, niti dopis ministarstva zdravstva Milana Kujundžića u kojem je rekao kako prema zakonu samo on može smijeniti Sanju Zember.

‘Ostvarili su se razlozi za razrješenje dužnosti prije isteka vremena, s datumom 27. siječnja, a to znači da je već sutra moguće imenovanje v.d.-a OBV’ (Vidi: Ravnateljici Varaždinske bolnice rok da se očituje o ocjenama Upravnog vijeća).

Sanja Zember nije se očitovala na zaključke Upravnog vijeća, a u roku 30 dana može se žaliti na odluku Upravnog vijeća.

Odluku o smjeni podržali su Zoran Šantek, predsjednik HNS-a, Jasminka Begić (SDP) i mr. sc. Zouhier Bitar. Ranko Stare, predstavnik svih djelatnika Bolnice ispred Stručnog vijeća, bio je suzdržan, a Ljiljana Levanić, predstavnica Radničkog vijeća bila je protiv smjene.

Nakon smjene Zember iznijet je i prijedlog o tome tko će upravljati bolnicom do izbora novog ravnatelja.

‘Vjerujemo da će do donošenja odluke o novom ravnatelju Nenad Kudelić adekvatno voditi ustanovu’, rekao je Šantek, a Kudelić je prihvatio prijedlog da on bude v.d..

Njegovo imenovanje jednoglasno je prihvaćeno od strane članova Upravnog odbora.

 

Izvor: Varaždinski.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.