Dankinje kupuju na stotine lažnih himena na internetu

Europsko, sve veće multikulturalno društvo utječe na navike lokalnih tržišta. Prodaja lažnih himena iznenađujuće je narasla u Danskoj te reflektira zahtjeve u nordijskim zemljama i njihovoj rastućoj muslimanskoj populaciji.

Samo u 2016. godini, preko 500 himena prodano je danskim kupcima. U posljednjih pet godina, kompanije Hymenshop i Virginia care prodale su 2.670 lažnih himena danskim kupcima, izvještava danski Radio24syv.

U tradicionalnoj muslimanskoj kulturi, poznato je da djevojka brak konzumira kao djevica. Proizvod je stoga posebno usmjeren prema muslimankama kako bi bile sigurne da krvare kao djevice tijekom prve bračne noći.

‘Još uvijek postoji vrlo snažno očekivanje da muslimanske žene budu djevice do braka. Dokaže li se suprotno, djevojke mogu postati vrlo zabrinute, doživjeti pritisak, čak i postati dovoljno očajne da razmišljaju o samoubojstvu’, rekla je Suzanne Fabricus, projektna voditeljica u NGO EtniskUng koja savjetuje mlade ljude u rukovođenju konflikata koji se odnose na čast, za danski dnevnik Berlingske.

Lažni himen sastoji se od membrane koja sadrži goveđu krv ili boju koja je slična krvi, a umetne se u vaginu pola sata prije namjeravanog odnosa. Tijekom odnosa, membrana lažnog himena se probuši, a sve kako bi kulturna želja za krvlju umrljanim plahtama bio znak za suretanjem djevičanstva.

Unatoč sveprisutnom pojmu da je krv tijekom prvog seksa znak djevičanstva, riječ je ni o čemu drugome nego duboko ukorijenjenoj zabludi. Prema Charlotte Wilken -Jensen, glavnoj liječnici i specijalistici ginekologije i opstetricije na Hvidovre Hospital, tek jedna ili dvije žene od deset zapravo krvare kada imaju spolni odnos po prvi puta.

Međutim, prema Danieli Lindermann, iz njemačke kompanije Virginia Care, zahtjevi za lažnim himenima porasli su tijekom prošle godine diljem svijeta.

‘Vjerujemo da su mnoge žene zainteresirane za kupnju proizvoda jer je jeftiniji i lakši od, recimo, operacije kojom se obnavlja himen’, rekla je Lindermann za Radio24syv, tvrdeći da lažni himen dolazi ‘u potpunosti bez rizika’.
Lažni himen košta između 400 i 600 DKK (između 60 i 90 američkih dolara) i šalje se diskretno, u kutiji poput one za drago kamenje.

 

Izvor: Sputnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.