Opsumit promašio primarnu krajnju točku u ispitivanju kasnog stadija

Lijek Opsumit tvrtke Actelion promašio je primarnu krajnju točku u kasnom stadiju ispitivanja na pacijentima s plućnom arterijskom hipertenzijom zbog sindroma Eisenmenger, rekli su liječnici koji su bili uključeni su studiju, u izjavi švicarskog proizvođača.

Actelion je provodio fazu III. ispitivanja zbog pritiska da proširi kliničku upotrebu Opsumita – svog ‘follow up’ lijeka na blockbuster lijek Tracleer (PAH lijek) koji je izgubio patentnu zaštitu – za pacijente koji pate od različitih oblika smrtonosne bolesti pluća i srca.

Nedostatak primarne krajnje točke u ispitivanju – kapacitet vježbanja mjeren testom šestominutnog hodanja – mogao bi ograničiti potencijal prihoda Opsumita koji se smatra jednim od razloga zbog čega je američki zdravstveni div Johnson & Johnson J & J.N bio uključen u tjedne ekskluzivnih razgovora da steče Actelion.

‘Iako rezultati ukazuju prema koristima liječenja macitentanom (Opsumit) ne vidimo značajan tretmanski učinak na primarni cilj vježbe snage koji se mjerio testom hodanja od šest minuta’, rekao je Nazzareno Galie, šef Pulmonary Hypertension Center na University of Bologna’s Institute of Cardiology.

‘Rezultat bi mogao biti pod utjecajem ‘neočekivanih poboljšanja’ s placebom u studiji, rekao je Galie, dodajući da znanstvenici moraju ‘potpuno analizirati podatke kako bi razumjeli što je moglo izazvati ovaj fenomen’.

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.