Imunološki zavod: ‘Nedolazak ministra Kujundžića je neprihvatljiv’

Nakon toliko čekanog sastanka na kojem su trebali definirati budućnost Imunološkog zavoda, predstavnici sindikata nisu dočekali ministra zdravlja Milana Kujundžića.

Umjesto da dođe na sastanak, Kujundžić je pred predstavnike poslao državnog tajnika i pomoćnike. U znak prosvjeda, sindikalisti su napustili sastanak.

Što će biti s Imunološkim zavodom?

126 godina duga tradicija pripravljanja krvnih pripravaka u Hrvatskoj, u budućnosti bi mogla biti tek daleki san. Milan Bandić nudi pomoć, 60 milijuna eura, a u suradnji s Vladom itekako je riječ o sredstvima koja bi se mogla pronaći za spas ovog zavoda. S druge, strane, Milan Kujundžić najavljeni sastanak sa sindikalistima nije shvatio ozbiljno i na njemu se nije pojavio.

”Pojavila se hrpa njegovih suradnika za koje ja vjerujem da su stručni i da su ok, ali mi smatramo da je krajnje vrijeme da Imunološki osim ekonomskog, postane i političko pitanje u ovoj državi, nepojavljivanje ministra je za nas neprihvatljivo i mi smo napustili sastanak’, kazao je sindikalist Željko Klaus.

Sindikalna povjerenica Lidija Jagarinec napominje kako su sada opet podignuli ljestvicu visoko i kako ovo nije bio prvi zahtjev za sastanak s ministrom i upravo te činjenice su razlog, još jednog u nizu, razočarenja u vladajuće garniture, ovog puta pod vodstvom novog ministra.

”Mislim da je neozbiljno da se gospodin nije pojavio. Dozvoljavam da je bilo prečih obveza, ali mislim da je ovo pokazatelj odnosa prema Imunološkom od vladajuće garniture i to je ono što zapravo zabrinjava”, kazala je Jagarinec.

A svega par minuta nakon prekida sastanka, zgradom Ministarstva prošetao je i sam ministar koji nije očekivao ovakav rasplet situacije.

”Ja jedino mogu konstatirati da sam neugodno zatečen da dvoje ljudi iz sindikata ne žele razgovarati s državnom tajnikom i dva pomoćnika, dakle, s najkompetentnijim ljudima u Ministarstvu. Pitam se zašto su to napravili? Je li njima do rješenja problema ili se igrati se predstave’, kazao je Kujundžić.

 

Izvor: N1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.