Novartis se udružuje s Ionisom za kardiovaskularne tretmane

Novartis je pristao s Ionis Pharmaceuticals Incom i njegovom podružnicom Akcea Therapeutics Inc licencirati dva eksperimentalna kardiovaskularna tretmana u poslu za koji Ionis kaže da bi u konačnici mogao vrijediti više od 1 milijarde američkih dolara.

Tretmani imaju za cilj smanjiti kardiovaskularni rizik kod pacijenata s visokim razinama lipoproteina. Terapije koje se zovu AKCEA-APO(a)-LRx i AKCEA-APOCIII-LRx imaju potencijal smanjiti lipoprotein Lip(a) i ApoCIII do 90 %, rekao je Novartis u izjavi u petak.

Ionis i Akcea podobni su za primanje 225 milijuna dolara u kratkoročnom plaćanju, uključujući opciju plaćanja od 75 milijuna dolara unaprijed i 100 milijuna udjela u Ionisu, rekao je Ionis u odvojenoj izjavi.

Sporazum će biti u vrijednosti od ‘više od 1 milijarde američkih dolara’, kroz pristojbe, plaćanje prekretnica i autorskih prava ukoliko se oba lijeka licenciraju i uspješno stave na tržište, rekao je Ionis.

Novartis, sa sjedištem u Baselu rekao je da može uvježbavati opcije za licenciranje i komercijalizaciju dva proizvoda nakon što dosegnu specificiranu razvojnu prekretnicu i prije nego krenu faze 3 ispitivanja za svaki program.

Novartis će tada biti odgovoran za svjetski razvoj i komercijalizaciju obje imovine.

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.