Održan koncert ‘Želim život’ za rad Humanitarne zaklade Ana Rukavina

Već tradicionalnim božićnim koncertom ‘Želim život’ na središnjem zagrebačkom trgu, Humanitarna zaklada Ana Rukavina obilježila je u ponedjeljak 10. obljetnicu rada, a među brojnim poznatim licima koja su se javljala na humanitarni telefon putem kojega su prikupljana sredstva za rad Zaklade, bili su i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Građani su se tijekom koncerta javljali na humanitarni telefon 060 9000 i svojim pozivom donirali 5 kuna za rad Zaklade, te ukupno donirali više od milijun i 200 tisuća kuna. Svi koji to nisu učinili tijekom koncerta moći će nazvati humanitarni telefon i dati svoje doprinos tijekom cijelog mjeseca prosinca.

‘Izuzetna zahvala Zakladi i svima koji zovu i tako osobno daju doprinos ovoj velikoj humanitarnoj akciji’, kazao je premijer Plenković.

Medicinski direktor Zaklade Mirando Mrsić, jedan od osnivača zajedno s Marijom Rukavinom, Aninom majkom, rekao je kako je hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica danas 11. po veličinu u svijetu s više od 50.000 darivatelja, čime smo prestigli neke puno bogatije zemlje.

Koncert ‘Želim život’ dobio je naziv po Aninu apelu za pomoć u liječenju od leukemije koju je prije deset godina, tada 29-godišnja Ana Rukavina Erceg, uputila najbližim prijateljima.

Humanitarna zaklada, koja je nastala nakon Anine smrti, prikuplja financijska sredstva za rad i širenje hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži, rad javne banke krvi iz pupkovine te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije.

Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica danas ima više od 52.748 darivatelja, dok je tipizirano više od 51.000 njihovih uzoraka. Dosad krvotvorne matične stanice od darivatelja iz Registra donirane za 63 pacijenta iz Hrvatske i inozemstva. Na humanitarnom koncertu nastupile su brojne glazbene zvijezde poput Psihomodo Popa, Opće opasnosti, Meritasa, Jelene Rozge, Vatre, Maje Šuput, S.A.R.S.-a, Colonie i drugih.

 

Izvor: Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.