Koktel s dva lijeka protiv HIV-a GSK-a zasjao u dva velika ispitivanja

U već ionako brzo rastući biznis s lijekovima protiv HIV-a, GlaxoSmithKline sada je primio važno pojačanje nakon uspješnog testiranja tretmana u dva velika klinička ispitivanja koji uključuje režim od dva lijeka za kontrolu virusa koji uzrokuje AIDS.

Pristup podrazumijeva napuštanje konvencionalnog koktela od tri lijeka koji može uzrokovati problematične nuspojave, naročito među starijim pacijentima koji čine rastući udio onih koji se liječe od ove bolesti.

Antiretrovirusna terapija preokrenula je HIV od smrtne kazne do stanja kojim se može upravljati, no pacijenti na tretmanu moraju ostati cijeli život, stoga postoji rastući fokus na dizajniranje lijekova koji bi se tolerirali što je više moguće.

GSK je razvio koktel od dva lijeka kroz svoj većinski udio u ViiV Healthcareu, u kojem Pfizer i Shionogi također drže udjele. Cilj je ponuditi režim s dva lijeka u jednoj tableti. Micanje s trojne terapije suprotan je pristup kojim predvodi lider na tržištu HIV-a Gilead Sciences, koji bankari na poboljšanje trojnog režima.

‘Ključna rasprava ostaje: hoće li Gilead ponovno ostati u dominantnoj poziciji ili će disruptivni režim od dva lijeka postati standard skrbi, u korist GSK-a’, rekao je analitičar UBS-a Michael Leuchten.

Osim razvoja svog novog lijeka 2 u 1, GSK radi i lijeku dugotrajnog djelovanja – i za liječenje i za prevenciju HIV-a.

Rezultati dvije studije Faze III., objavljeni kasno u ponedjeljak, pokazuju da kombinacija dolutegravira GSK-a i rilpivirina Johnson & Johnsona radi jednako dobro kao i trojni ili režim od četiri lijeka.

Obzirom da predstavljaju prve dokaze ispitivanja kasnog stadija za pristup s dva lijeka u jednoj tableti, Dominique Limet, izvršni direktor ViiV-a, rekao je da su rezultati ‘važna prekretnica u razumijevanju toga kako se HIV može liječiti’.

ViiV će detalje otkrića iz studija objaviti na medicinskom kongresu iduće godine i planira tražiti regulatorno odobrenje za nov tretmanski pristup u 2017.

Zbog rizika od razvoja otpornosti, analitičar Deutsche Banke Richard Parkes rekao je da bi liječnici možda zahtijevali osiguranje od strane trajnijih studija prije nego se dualna terapija na široko prihvati.

Kako se nova izvršna direktorica Emma Walmsley priprema da preuzme poziciju s krajem ožujka iduće godine, dualna terapija za HIV jedan je od projekata s kojom GSK računa kako bi oživio svoj temeljni posao receptnim lijekovima.

Sve u svemu, kompanija očekuje važne kliničke rezultate za između 20 i 30 eksperimentalnih lijekova do kraja 2018.

GSK također je u ponedjeljak objavio da jača znanstvenu stručnost u svojoj kompaniji uspostavljajući novi Znanstveni odbor zadužen za nadziranje istraživanja.

 

Izvor: Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.