Svi kandidati za pripravnički staž mogu početi sa stažom

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestio je u srijedu da su izabrani svi kandidati koji su zadovoljili uvjete HZZO-ova javnog natječaja za financiranje pripravničkog staža te mogu započeti sa svojim stažem.

HZZO će financirati pripravnički staž za 112 doktora medicine i dentalne medicine, magistara farmacije i medicinske biokemije, priopćeno je u srijedu nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Pripravnički staž moći će obaviti u bolnicama, poliklinikama i ljekarnama čiji su osnivači županije i Grad Zagreb, ustanovama hitne medicinske pomoći, domovima zdravlja i zavodima za javno zdravstvo.

Spomenute zdravstvene ustanove sklopit će s izabranim kandidatima radi provedbe pripravničkog staža ugovore o radu.

Uz to, HZZO će financirati pripravnički staž za još 500 stažista koji su izabrani ili će biti izabrani na natječajima koje provode ugovorne zdravstvene ustanove i privatni zdravstveni radnici, te poliklinike i ljekarničke zdravstvene ustanove čiji su osnivači druge pravne i fizičke osobe.

Nabava inzulinskih pumpi za oboljele od dijabetesa

HZZO pokreće postupak javne nabave inzulinskih pumpi za potrebe oboljelih od šećerne bolesti. Svrha javne nabave inzulinskih pumpi je unapređenje u terapiji kod oboljelih od dijabetesa koji svoju bolest ne mogu dobro regulirati drugim dostupnim načinima terapije. Inzulinska pumpa oboljelima znatno pomaže u kontroli bolesti, povećava kvalitetu života i smanjuje rizike koje nosi dijabetes.

Proteklih godina nabavljalo se nešto više od 100 inzulinskih pumpi putem postupka javne nabave, pa u HZZO-u pretpostavljamo da će se i ovoga puta nabaviti otprilike ista količina, no točna brojka bit će poznata nakon provedenog postupka javne nabave.

Nakon nabave inzulinskih pumpi, HZZO će dio dostaviti Sveučilišnoj klinici za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma “Vuk Vrhovac” u Zagrebu, a dio KBC-u Zagreb.

 

Izvor: Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.